Fredericia Byråd har for nyligt vedtaget en officiel veteranpolitik i Fredericia Kommune, en politik der kommer efter et stærkt politisk ønske fra Dansk Folkeparti. Kvinden bag idéen, Inger Nielsen, er glad for resultatet – men ærgrer sig over flere ting.

»Jeg er glad for, at Dansk Folkepartis forslag om en veteranpolitik er ført ud i virkeligheden, selvom det måtte tage to år. Det er selvfølgelig min skyld, for jeg blev syg, men da jeg blev rask tog vi fat igen. Det kom lidt bag på mig, at jeg ikke havde indflydelse på hvem der skulle sidde i udvalget, men det havde jeg ikke«, fortæller Inger Nielsen.

»Resultatet er flot og fint for de veteraner der har det godt. Jeg er mere spændt på at se hvordan det virker når det skal implementeres i de andre udvalg. Jeg har set krigsveteraner på den hårde side, hvor det ikke virker. Der er jeg spændt på at se hvordan det skal virke« , fortsætter hun.

»Udvalgene har lovet at implementere det i deres arbejde, så det er jeg spændt på at se hvordan de vil gøre. Det er rigtig flot det de har lavet, det er det. Vi skal som kaserneby have en veteranpolitik, men hvordan det kommer til at virke er jeg spændt på. Derfor skal det også evalueres om to år«, forklarer Nielsen.

Havde du forestillet dig noget andet?

»Ja! Jeg havde forestillet mig, at der ville være meget mere for de krigsskadede. Men jeg har fået at vide, at de ikke ville stigmatiseres. Det må jeg så affinde mig med. Det er et rigtig godt stykke arbejde der er lavet. Men der mangler noget for de krigsskadede. Dem der har været i Bosnien og Afghanistan. Der er en verden til forskel på Afghanistan og Cypern«, slår Inger Nielsen fast.

» eg er spændt på hvad det ender med i blandt andet Social- og Beskæftigelsesudvalget. Om der sker noget konkret eller det bliver noget sladder. En del af de der ikke var med i arbejdsgruppen havde et ønske om motionstilbud kun for dem, derfor er jeg meget spændt på kultur- og idrætsudvalget også«, forklarer hun.

»Vi har alle sammen et ansvar for, at de der kommer hjem med skader bliver taget hånd om. Det har vi et stort fælles ansvar for. Jeg ved godt, at de på kasernen kan få tilbud, men nogle gange har de brug for andre tilbud, hvor de er selv. Så har jeg et indtryk af, at veterancenteret måske ikke fungerer så godt. Der skal menneskelige ressourcer til – og det er svært hvis ikke man er villig til at investere i det«, lyder det afslutningsvist fra Inger Nielsen.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer