Ungdommens Hus i Norgesgade fungerer slet ikke som det skal, i hvert fald ikke hvis man spørger Byrådsmedlem for Dansk Folkeparti, Inger Nielsen. Der er behov for store ændringer – ændringer der reformerer, hvordan Fredericia og fredericianerne ser på Ungdommens Hus.

“Det er mit syn på Ungdommens Hus, det er et sted hvor der er mange meninger, og jeg har da også mine”, indleder Inger Nielsen vores samtale, der skal omhandle Ungdommens Hus – og i særdeleshed den fremtid hun ser for “Huset”.

“Som det er nu, så fungerer det ikke. Jeg ser Ungdommens Hus som noget fra min ungdom, “huset”, hvor det var op til 18 år. Det er et problem, at vi har unge mennesker, der ikke har et sted at være”, siger Inger Nielsen og fortsætter:

“Ungdommens Hus skal bruges som en klub for de 13-18 årige – og selvfølgelig med pædagoger. Der kan det godt være, at nogle af de ansatte ikke passer ind, men de kan enten omstille sig – ellers må der være andre.”

En af de problemstillinger Inger Nielsen ser omhandler den målgruppe og de brugere der er på Ungdommens Hus nu.

“Det kan ikke være rigtigt, at der sidder nogen på 30 år med pædagoger. De får gratis øvelokaler til musik. Det er jeg egentlig også åben for – hvis bare det er efter de unge mennesker. Det er derfor det hedder Ungdommens Hus”, siger Inger.

“Hvor skal de så gå hen? For det første mener jeg ikke, at borgerne i den aldersgruppe har behov for pædagoger. Vi har Depotgården og Det Bruunske Pakhus, hvor de kan gå hen. De skal ikke have så selvcentreret et fællesskab. Det er rent til grin, at vi har pædagoger til at varte dem op. De må se at blive voksne”, fortsætter hun.

Hvordan fremtiden skal se ud er Inger åben for, så længe målgruppen er den rigtige, forklarer hun. “Jeg forestiller mig også, at der kan være undervisning, som en ungdomsskole. Det kan være musik, kunst – og det kan være mange andre ting. Vores ungdomsskole er næsten uddøende idag”, siger hun.

“De unge har ikke muligheden for at bruge det nu, for de bryder sig ikke om det. Det bryder sig ikke om, at der sidder nogle halvgamle mennesker. Man kan ikke sige, at de ikke kommer til at bruge det – for de har ikke haft muligheden. Men viser det sig at være en fiasko, ja så kan vi se på det igen. Jeg synes de unge fortjener det, for ungdomsklubberne som de er nu virker ikke”, slår Inger Nielsen fast.

En af udfordringer med Ungdommens Hus – og i høj grad hvis det skal reformeres – er omdømmet. Det kan være et svært arbejde, forklarer Inger – men hun er klar til at tage kampen op.

“Dem der er dernede har været med til at skabe et omdømme. Når de rykker ud må vi arbejde på at få nye målgrupper og nye tovholdere ind. Tryghed betyder noget. Og der er et renomé der skal laves om. Det er også derfor, at jeg åbner for at se på personalesammensætningen dernede”, siger Inger Nielsen til Fredericia AVISEN.

Brugerne af Ungdommens Hus har tidligere lavet store social-media-kampagner og demonstrationer. Dette kan også blive tilfældet med en ny strategi for Ungdommens Hus, og det er Inger klar til at stå imod.

“Vi må tage deres reaktioner på et udvalgsmøde, hvor denne dagsorden egentlig ligger. Jeg vil i hvert fald gerne kæmpe for, at det bliver et sted for de unge mennesker – hvor forældrene kan være trygge ved at sende deres børn af sted”, siger Inger.

Hvorfor er det, at du gerne vil kæmpe denne kamp?

“Det er fordi, jeg gerne vil onde de unge nogle af de muligheder, jeg havde, da jeg var ung. Det var ikke altid den lige vej, men vi havde det sjovt – og der var voksne, der holdt øje med os”, svarer Inger og fortsætter:

“De unge skal have et sted, hvor de kan få lov til at være sig selv”.

“Jeg ved ikke, hvordan det kommer til at gå, men jeg tør godt lægge noget energi i det. Vi kan tage fat i ungebyrådet som noget af det første, og igennem den vej få det igennem. Finde ud af hvad der skal til. Jeg ved ikke, hvad der skal til, det er ikke min målgruppe. Men det ved ungebyrådet”, slår Inger Nielsen fast.

https://cdn.shopify.com/s/files/1/2351/2357/files/avis13.pdf?87

2 KOMMENTARER

  1. De under 18 er jeg helt sikker på at de har et sted og er søgt væk fra ungdommens hus. Man skal være heldig for at se en teenager nede i det område. Jeg kom på huset for 10 år siden og dengang var det at jeg følte mig gammel blandt de unge.

  2. Altså, Inger… Ungdommenshus er stort og der er sådan set rig mulighed for, at lave særlige arrangementer og målrettede indsatser til de helt unge, som Fredericia, ganske rigtigt, har fejlet. Og det helt uden at smide eksisterende brugere, som frivilligt sørger for en lille smule subkultur i denne by, på porten, eller depotgården, som du helt absurd foreslår. At man på Ungdommenshus bliver ‘vartet op af pædagoger’ eller gratis kan benytte øvelokaler er direkte forkert. Ungdommenshus eksisterer på grundlag af sammenslutningen mellem det daværende Lydmuren (øvelokaler og samlingssted for musikere i alle aldre), Remisen, som var en ungdomsklub hvis pædagoger og brugere dengang fulgte med ind i Ungdommenshus OG de mange foreningsløse unge, som brændte for, at skabe kultur, men som ikke havde noget sted, at gøre det. Der er plads til det hele, også kultur udøvende mennesker over 18 år. Måske handler det mere om, at det ikke er den slags kulturelle udtryk, som du og dine partifæller bryder sig om? Intet nyt der

Skriv et svar