Inger Nielsen er rystet over, at en borger på sidste byrådsmøde demonstrede mod Fredericia Kommunes familieafdeling. Det kom lige efter, at Dansk Folkeparti havde fremlagt et ønsker om en uvildig undersøgelse af afdelingen.

Dansk Folkeparti afholdt i sidste uge pressemøde i forbindelse med budget 2021. Her sagde Inger Nielsen (O) og Susanne Eilersen (O), at :

»Vi ønsker en gennemgribende undersøgelse af vores familieafdeling. Vi hører ting på udvalgsmøder om, hvor godt det går, men noget fungerer bare ikke, fordi vi hører også fra mange borgere, at systemet ikke er godt nok. Derfor ønsker vi en undersøgelse, så vi kan give vores borgere en bedre løsning,” sagde Inger Nielsen.«

»Som medlem af Børne- og Skoleudvalget får vi løbende briefinger, og de briefinger stemmer ikke overens med, hvad borgerne siger til os. Derfor ønsker vi en undersøgelse. Vi har allerede gode erfaringer med en arbejdsmarkedsanalyse, der har hjulpet både Fredericia Kommune og borgerne flere skridt i den rigtige retning. En uvildig undersøgelse af området her, vil også give os et praj om, hvor vi er henne. Der er simpelthen bare forskel på det vi får at vide på møderne, og det borgerne oplever,« gentager Inger Nielsen.

På det seneste byrådsmøde i ADP Lounge, Fredericia Idrætscenter, demonstrede en borger mod netop familieafdelingen og Fredericia Kommune. Det har gjort indtryk på Inger Nielsen.

»Jeg tænker altid på, hvem der har ret, når jeg ser på sager, men når borgere er så desperate, at de kontakter politikerne, så bliver jeg undrende. Vi får ofte at vide, at det er forældrene, der er galt på den, men det er jo ikke sikkert. Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvad forældrene selv siger,« siger Inger Nielsen og fortsætter:

»Det berører mig dybt, når folk kommer så langt ud, at de stiller sig op til et byrådsmøde, hvor går det galt henne – har borgerne ikke fået den rigtige behandling, eller hvad ligger der til grund for dette? Jeg bed også mærke i, at det var vores Familiechef og den nye direktør på området, der stod meget tæt på borgeren foran alle andre.«

ADP Lounge, Fredericia Idrætscenter. 31. august 2020. Demonstration efter den åbne del af byrådsmødet. (Foto: AVISEN)

Hvorfor stoppede du ikke selv op? 

»For det første så gjorde det et stort indtryk på mig, men jeg stoppede ikke op, fordi jeg vil ikke tale med en borger foran alle andre, og da de to medarbejdere stod foran hende, virkede det også som om, at vi ikke skulle komme til hende. Det virkede i hvert fald mærkeligt. Det bekymrer mig.«

Hvad ønsker du konkret? 

»En meget grundig og uvildig undersøgelse, hvor alt bliver evalueret og vendt, såvel borgernes indtryk og viden, som medarbejdernes viden og faglige baggrund. Alt skal vendes, så vi får bedre forhold for alle både medarbejdere og borgere,« slutter Inger Nielsen.

Følg
Notikation om
guest
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen
4 måneder siden

Det er vel borgerne, der blandt andet er familier, der har kontakten til kommunen. Selvfølgelig skal de være med i undersøgelsen, så undersøgerne kan få et indblik i, hvorledes de er blevet behandlet i deres måske svære situation. Borgmesteren har skrevet vidt og bredt om, hvor opmærksom han var på dem, der havde det svært i samfundet. Men når man skal huske sig selv, så kan man glemme andre.

Karen Møberg
Karen Møberg
4 måneder siden

Det har stået på i årevis på grund af en dårlig kultur i Familieafdelingen, hvor det drejede sig om kassetænkning, lovgivningen blev ikke overholdt og sagsbehandlingen under alt kritik.

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen
4 måneder siden

Det klare indtryk er, at det ikke kun er en afdeling, der skal undersøges. Det virker til, at arbejdsmiljøet i kommunen lader meget efter at ønske. Er det den øverste ledelse, der ikke kan deres kram.

Anonnym
Anonnym
4 måneder siden

Der er kun en person, som bestemmer i byen og resten retter ind for ikke at miste deres taburetter.

Karen Møberg
Karen Møberg
4 måneder siden

På tide at der kommer en uvildig undersøgelse af Familieafdelingen, for der har været problemer gennem mange år, der er ganske enkelt opstået en kultur, som virker ubehageligt på borgerne. Det er 10 år siden nogle forældre skrev bogen “I SKYGGEN AF FREDERICIAS SMUKKE VOLDE”, med 50 sager, hvor der ingen hjælp var at hente i Familieafdelingen, og som blev afleveret til samtlige byrødder. Veluddannede personer, som har læst nogle sager, var rystet over, at loven ikke blev overholdt og at sagsbehandlingen var under alt kritik. Der har ganske enkelt været utallige sager oppe de sidste mange år, men intet har ændret sig og hjælpen til afdelingen blev afvist. Man har har i Fredericia brugt tiden på at tale byen op, i stedet for at få ryddet op i baghaven, hvor Familieafdelingen har været den største årsag, da det er den afdeling, familierne først er i kontakt med

Anonnym
Anonnym
4 måneder siden
Svar til  Karen Møberg

Endnu et sted, hvor ledelsen svigter. Der ser ud til at være et rigtigt usundt miljø. Nepotisme? Dækken over hinanden. Socialdemokratiske byrådsmedlemmer med ægtefælden på leder gangen?

Glenn Lauridsen
Glenn Lauridsen
4 måneder siden

Jeg stiller gerne op og fremlægger min sag, så hun kan se hvor slemt det står til, for det er under alt kretik, man undlader at svar, man vasker hænder, man sylter sagen, i håbe om at tingene forsvinder af sig selv, og alt i mens ens børn tydelig bliver mere og mere ødelagt

Pia Øst
Pia Øst
4 måneder siden

Jeg stiller også gerne op da jeg har siddet i en sag som bisidder, både i hjemmet og ved kommunen.
Min oplevelse af Familieafdelingen i Fredericia er, at medarbejderne yder psykisk vold på borgerne både i borgerens hjem, til møder i kommunen og i rapporter. Og dette er endda mennesker og deres børn, som har hårdt brug for hjælp, da de allerede blev udsat for overgreb og psykisk vold af eksen.

Grethe Jensen
Grethe Jensen
4 måneder siden

Den undersøgelse kan da kun gå for langsomt, vil gerne bidrage med mine oplevelser af familieafdelingen. Har skrevet på avisens facebook side også – der er en del indlæg der belyser groteske oplevelser

Anonym
Anonym
4 måneder siden

Så slemt var det også i 1974 det har bestem ikke ændret sig. Det undre mig meget.
Jeg flyttede også fra.byen var væk i 30 år kommer så tilbage og høre der ikke har ændret sig en døjt, det er sgu sørgerligt.

Anonym
Anonym
4 måneder siden

Jeg kan kun tilslutte mig, at medarbejder og leder af familie afdelingen, er helt inkompetente.
Den eneste mulighed den klemte borger har,for at få hjælp, er den byråds ansatte jurist( borgerrepresentant jesper).
Som vejleder borgerne igen og igen.
En opgave man skulle tro, de ansatte havde.
Sel har jeg samlet så meget materiale om afdelingen, at Jeg kunne skrive en bog.

Stine
Stine
3 måneder siden

Jeg vil også rigtig gerne fortælle min historie og jeg tænker at den mor der er mødt op til byråds mødet ikke er alene. Jeg har ofte overvejet at gå i medierne, men har også været bange for følgerne.
Kommunen beskytter ikke børn mod vold. I vores historie er det mange familier der er ramt og kommunen har kendskab til det, men de gør intet.

Pia
Pia
3 måneder siden
Svar til  Stine

siden
Jeg syntes du skal kontakte Jo som var hende der stod foran byrådsmødet, i har brug for at stå sammen.

Pia
Pia
3 måneder siden

Jeg syntes du skal kontakte Jo som var hende der stod foran byrådsmødet, i har brug for at stå sammen.