Dansk Folkepartis Inger Nielsen mener, at man i Fredericia Kommune skal kopiere et tiltag, som andre kommuner har lavet med, at man kan tage ting med hjem fra genbrugspladsen.

Inger Nielsen har nogle gange oplevet at se ting på byens genbrugspladser, der ligeså godt kunne blive genbrugt som det er. Det kunne være et stykke træ, en vase eller noget tredje, som helt naturligt er blevet kørt på genbrugspladsen for at blive smidt ud.

I Kolding Kommune har man i over tre år haft en såkaldt byttecentral på genbrugspladsen, hvor byens borgere kan stille ting, som de mener andre kan få glæde af. Hensigten har været, at hvis man har en lænestol, som er kommet til overs, eller andre ting, at man kan stille den der, og så kan en anden borger for gavn af den. Det eneste man skal gøre, at notere det på en iPad, der er sat op til formålet.

– Jeg synes, at det er rigtig smart, hvis man kan genbruge ting på den måde. Det vil være i tråd med alt det arbejde vi gør for FN’s verdensmål. Erhvervslivet vil også kunne udnytte det, hvis man kommer som håndværker og mangler et eller andet som eksempelvis brædder. I stedet for at smide det helt ud, kan man udnytte det på den måde, siger Inger Nielsen.

Det er ikke det eneste genbrugstiltag, som DF-politikeren har i ærmet.

– Jeg synes, at man skal lave en slags “udsattekort” til vores genbrugsbutikker så hjemløse kan hente gratis tøj eller få en form for rabat efter aftale med en sagsbehandler. Det er ikke alle, der har lige mange midler at købe vintertøj for, og det kan nemt rende op for en børnefamilie, selvom man køber det i eksempelvis Kirkens Korshær. Jeg tænker også, at man vil kunne lave noget med man kan hente gratis spil til børnefamilier, når det er indesæson, siger Inger Nielsen og fortsætter:

– Udsatterådet kan også blive involveret, hvis de vil være med til det. De er helt opdateret på, hvilke brugere, der har svært ved det, og på den måde kan vi sikre direkte genbrug til fredericianerne for enkelte midler. Jeg kører selv mit gamle tøj hen i en genbrugsbutik, og jeg vil blive glad, hvis nogle udsatte kunne købe det til halvpris og få glæde af det, slutter hun.