Helhedsplansudvalget anført af formand Turan Savas afholdt i starten af juli et pressemøde, hvor det blev præsenteret at udvalget som en del af det lempede anlægsloft har fundet 300.000 kroner til forskønnelse af Korskærparkens tunneller. Det har skabt debat i læserbrevsspalterne – og nu tager byrådsmedlem Inger Nielsen også stilling og kommer med helt konkrete forslag.

“Jeg vil give Søren Stampe fra Konservative helt ret i, at det ikke gør en forskel alene at male nogle tunneller”, indleder Inger Nielsen. Her henviser hun til et læserbrev fra Søren Grøn Stampe, der blev bragt i Fredericia AVISEN få dage efter pressemødet med Helhedsplansudvalget. “Jeg tror der er mange fredericianere som er meget spændt og nysgerrig på hvad Helhedsudvalget har tænkt sig at gøre for at få genskabt tryghed med de massive sociale og retssikkerhedsmæssige problemer som finder sted i Korskærparken?”, lød det spørgende fra Stampe..

Dette læserbrev har givet anledning til, at Bestyrelsesmedlem i foreningen Korskær, Henning Hartmeyer har stillet sig uforstående overfor Stampes tvivl omkring trygheden i området.”Til det kan jeg kun sige, at jeg endnu ikke er stødt på utrygge naboer på min daglige gang i naturen såvel som i Medborgerhuset. De fleste, som taler om utryghed, kommer enten udefra eller har en interesse i at tale området ned”, skriver Hartmeyer blandt andet.

“Nu skriver Henning Hartmeyer, at der er opsat overvågning i den ene tunnel, men jeg tror at skal man skabe tryghed, så skal alle tunnellerne overvåges. Det er den samme problemstilling der gør sig gældende i Erritsø, tunnellerne er frygtet af alle om aftenen. Jeg er nu ikke så sikker på om det er så trygt igen i Korskærparken som han beskriver det. Jeg ved, at der er dele af Korskærparken der er utrygt, hvor politiet kommer jævnligt både med og uden hunde – og det gør de vel ikke uden grund”, siger Inger Nielsen.

“Det kan godt være at han føler det trygt, men hvad er det? Det er op til den enkelte. Man kan ikke sige det er trygt for alle, ligesom, man ikke kan sige det modsatte, for vi har forskellige grænser. Men derudover syne jeg det er spild af penge, for det er ligeså hurtigt malet over igen. Og så er det heller ikke alt grafitti der er grimt. Kunne man få nogle til at male det, så synes jeg man skal gøre det. En hvid væg er en invitation til alle grafittimalere”, fortsætter hun.

“Så bliver der spurgt om hvad helhedsplansudvalget egentlig laver? Jeg synes efterhånden at vi savner noget handling fra det udvalg”, siger Inger Nielsen til Fredericia AVISEN.

Når det politiske starter op igen er Inger Nielsen klar med helt konkrete forslag. Både til at forbedre jobcentret, samt et forslag til hvordan man kan lave pænere tunneller i Korskærparken.

“Vi har jobcentret derude, og der vil jeg gerne foreslå at de kommer ned til jobcentret. Jeg kan ikke se hvorfor det skal ligge derude, for det er at diskriminere alle dem der ikke bor i Korskærparken. Det har jeg tænkt mig at stille forslag om, at alle ressourcer kommer ind på jobcentret; også fordi vi har fået mange nye ledige ind. Jeg tror ikke det hjælper, at de kan gå hen og tale med deres sagsbehandler derude. Vores jobcenter skal betjene alle borgerne ens, så derfor skal medarbejderne arbejde fra jobcentret og ikke fra Korskærparken”, siger Nielsen.

“Der skal ikke bruges flere penge end der er afsat nu, men jeg synes man kan bruge pengene klogere. Der kan eksempelvis udstedes en konkurrence hvor byens graffitimalere kan komme med deres bud. Måske kan man også få nogle til at lære områdets unge om at male noget pænt. Man kunne give Thomas Lægaard, der laver pæn grafitti, nogle af de penge for at lære lidt fra sig. Det synes jeg er en god idé”, lyder det fra Nielsen i forhold til hvad man kunne gøre anderledes end det foreslåede fra Helhedsplansudvalget.

“Jeg vil afslutningsvist gerne rose Søren Grøn Stampe for at tage fat i den her meget relevante problematik. Så kan man være enig eller ej, men det er vigtigt at nogen tager den her debat op”, lyder det til slut fra byrådsmedlem Inger Nielsen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer