Hos Inger Nielsen (O) er det bekymrende, at Fredericia scorer lavt i ny undersøgelse, men hun synes heller ikke, at man altid bare skal kritisere og kritisere. I stedet ønsker hun, at man giver sagsbehandlere i de enkelte jobcentre en større frihed, for det er dem, der kender borgerne, virksomhederne og mulighederne i vores samfund.

Siden 1970erne har arbejdsmarkedsreformer forandret det danske samfund. De senere år med adskillige stramninger, der stiller store krav til både jobansøgere, konsulenter og sagsbehandlere i jobcentrene. Reglerne er for kompliceret og hjælper ikke den enkelte borger.

»Når jeg taler med borgere, der desværre står udenfor vores arbejdsmarked som følge af reel ledighed, sygdom eller andre faktorer, så er det virkelig ærgerligt, at de altid skal føle sig slået i hovedet, når undersøgelser udkommer, men også i måden de mødes på,« siger Inger Nielsen til AVISEN.

»I Fredericia er jeg derfor glad for, at vi kan se på vores egne undersøgelser, at vores kultur og måde at møde borgerne på, er i klar bedring. Undersøgelsen i går får desværre mange politikere op i det røde felt. Men i stedet for at kritisere denne gang, skulle vi måske som politikere se indad. Vi har et system, der gennem årtier har forringet vilkårne for de ledige, samtidige med, at lovgivningen har besværliggjort det arbejde, der ligger i at hjælpe mennesker i arbejde igen,« fortsætter hun og slutter:

»Imens virksomhederne vækster og har brug for arbejdskraft bruger vores sagsbehandlere ofte tid på meningsløs bureaukrati, der netop er udsendt fra Christiansborg og beskæftigelsesministeriet. Derfor vil jeg opfordre til, at man bruger krudt på, at få lempet de mange regler og i stedet giver sagsbehandlerne frihed og bolden til at hjælpe den enkelte ud på arbejdsmarkedet igen. Der er sjældent at mennesker blomstrer via pisk, i stedet skal der gulerødder til. Jeg nægter at tro på, at man som menneske ikke selv har stor interesse i at have et arbejde, da dette er en stor del af vores identitet.«

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

hans thomassen
hans thomassen
22:46 - 19. november 2020 22:46

Vi har ligget i den rigtige tunge og dårlige ende i mange år.
‘I Middelfart er de i år nr. 3 i hele Danmark.
Tag nu cyklen og kør over og få en snak med Jeres kollegaer, og hør hvordan de griber det an.
Det kan vi kun blive klogere af.

Vi praler af de mange nye virksomheder der kommer hertil.
Men alligevel har vi også i årevis haft en arbejdsløshedsprocent over landsgennemsnittet.
Også selvom Christian Jørgensen fra Venstre mener det går helt fint med beskæftigelsen.