Hvad skal man gøre, hvis der pludselig sker noget? Skal man ringe efter politiet, eller skal man bare være nysgerrig og ellers lade det være? Oplevelsen har fået Jeanette Knudsen til at komme med en opfordring til andre borgere om at være mere årvågen.

“Jeg synes nogle gange det kan være meget utrygt i byen, når man hører om og læser, hvad der sker rundt omkring. Måske er det bare mig, men jeg synes vi allesammen skal passe på hinanden”, siger Jeanette.

Hun er egentlig den stille type, der helst ikke blander sig i noget eller forsøger at tage ordet. Men lige præcis denne gang har hun valgt at gøre det. Ganske enkelt fordi hun er blevet forskrækket, og undrer sig over hvor mange der ikke reagerer på noget, der tydeligvis er helt galt:

“Jeg sidder derhjemme i min lejlighed og kan pludselig høre, at der er nogen der skriger. Først tænker jeg om det er unge mennesker der fester, men jo mere jeg lytter efter, desto mere kan jeg høre at det er alvorligt. Så ringer jeg til politiet men lægger på fordi det stopper. Så står jeg og lytter”, forklarer Jeanette

Men kun et minut senere kommer skrigene igen.

“Så nu ringer jeg. Jeg ved ikke lige, om jeg skal ringe 112 eller 114, men jeg vælger altså 114. De stiller mig om til alarmcentralen, der så spørger mig ud. Imens er jeg gået hen mod lyden og møder en veninde. Hun har også hørt skrigene. Der er også andre, der sidder udenfor i haver og rundt omkring”.

Skrigene fortsætter, men da politiet kommer er Jeanette åbenbart den eneste udefra kommende, der har ringet, udover de involverede. Alarmcentralen sagde de havde sendt en ambulance og orienteret politiet. Men det bekymrer Jeanette at så mange ikke har slået alarm, for hun var ikke i tvivl om, at der var noget galt. Samtidig synes hun folk tøver for meget istedet for at ringe.

“Hvis det var mig selv, der var i knibe, ville jeg gerne have at folk ringede. Når jeg er ude og lufte mine hunde, så tænker jeg meget over hvor jeg går nu. Jeg vil helst ikke sige noget om, hvad der konkret var sket, for personen har ingen interesse i at det kommer i avisen. Min pointe er bare, at alle dem jeg snakkede med, kun så på og ingen ringede efter hjælp udover mig. Her ville jeg bare gerne have, at vi allesammen var bedre til at passe på hinanden, og at vi ringede allesammen, når nogen skriger så voldsomt og længe”, siger Jeanette Knudsen.

Hun er ikke ude på at pege fingre af nogen, men har bare brug for at få gjort opmærksom på, at det er bedre at ringe en gang for meget end en gang for lidt.

“Jeg tænker da selv på at vi allesammen godt lige vil tjekke tingene af, men når man skriger så voldsomt, så er der noget galt. Det kunne man slet ikke tage fejl af. Og uanset hvem det er, der har brug for hjælp, vil det ihvertfald gøre mig mere tryg, hvis jeg ved folk ringer og reagerer”.

Følg
Notikation om
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anonnym
Anonnym
2 måneder siden

Det er fordi at det Danske folk er egoister som ikke kan sige “man gør” men i stedet siger “jeg gør” uden at have nok mod og styrke til at stå ved sig selv.
“Man gør” = Man kontakter myndighederne, “Jeg gør” = Egoist, bange, og vil ikke involvere sig, Måske også lidt perverteret ved at lade sig underholde af at nogen skriger på hjælp. Det er en sandhed og den kan jeg stå ved at skrive her under denne artikel.

Sandra Madsen
Sandra Madsen
2 måneder siden
Svar til  Anonnym

Den viser du på bedste vis ved at være anonym og så skrive at du står ved det 🤣