Mathias Gidsel er slutrundedebutant, men det er ikke til at se. Den lille danske højre back er frækkere end politiet tillader, og har hældt forsigtigheden ud i Nilen. Han tordner af sted mod guldet for enden af regnbuen.

Gidsel er født og opvokset i Vestjylland, nærmere betegnet i Skjern, hvor Gidsel er ud af en håndbold-familie, hvor mor-Helle arbejder i den lokale håndboldklub, Skjern Håndbold. Håndboldinteligensen har derfor aldrig fejlet noget, men det har fysikken til gengæld. Gidsel har nemlig aldrig været den store stærke dreng i klassen, faktisk tværtimod.

Vestjyden tog på efterskole på Oure som så mange andre, men han endte med at blive hængende og det viste sig at være et klogt valg. Mathias Gidsel tog den nødvendige muskelmasse på, der gjorde, at han blev aktuel på ungdomslandsholdene. Det er kulmineret i de seneste par sæsoner, hvor han har slået sit navn fast i den danske herreliga.

Selv har han fortalt, at corona-lockdownen i foråret 2020 var med til at gavne ham, da der blev lagt lag på styrkemæssigt, og det kom ham til gode fra starten i 2020/21-sæsonen og det har nu gjort Gidsel landsholdsaktuel.

Og nu er han ikke bare aktuel. Nej, han er en af de første spillere på det danske holdkort, hvor det kun er de absolutte topstjerner som Mikkel Hansen og Niklas Landin, der kommer før det danske stjernefrø i køen.

Testkampene mod Norge blev startskuddet, da Gidsel gav prøver på sit talent, og det er fortsat i Egypten, hvor potentialet virkelig har udfoldet sig og nærmest kun fantasien sætter grænser for, hvor langt Gidsel kan nå med den begyndelse han har fået på landsholdskarrieren.

Højrebackpositionen har gennem tiden været en af de mest udsatte positioner på det danske landshold. Kasper Søndergaard udviklede sig med årene til at være en fornuftig landsholdsspiller, som også kunne gøre sig mod store nationer, men han havde udfald. Siden har man prøvet Niclas Kirkeløkke og Nikolaj Øris af, og selvom der blev vundet VM-guld med Øris på højre back, så har det været et af de svage danske punkter.

Spillet har altid skulle sættes op af Mikkel Hansen eller playmakeren, som i de seneste år skiftevis har været Morten Olsen, Mads Mensah og den skadede Rasmus Lauge, men nu kommer trykket også fra højre back, hvor Gidsel ud af ingenting enten kan score eller sætte en holdkammerat op. Der er føromtalte Søndergaard og Gidsel helt forskellige typer, der ikke kan få modstanderforsvarene på glatis på samme måde som den rapfodede og håndboldinteligente Mathias Gidsel.

Gidsel og Danmark har endnu ikke været oppe mod europæiske topnationer, men i kampen forleden dag mod Qatar blev det tydeligt, at Mathias Gidsel godt kan være med, når det spidser til. Qatars forsvar har en vis kvalitet, der blandt andet ved denne slutrunde har voldt Kroatien problemer. Gidsel vekslede sit spil mellem selv at være farlig, holde bolden igang eller lave en målgivende aflevering. Tilmed har Mathias Gidsel vist sig at være en habil forsvarsspiller, der til tider godt kan dække en back, omend der er bedre spillere til det end ham. Men det at have Gidsel inde i forsvaret giver et helt andet udtryk i den danske kontrafase, der får en helt ny dimension med at have en venstrehåndet bagspiller.

Den 190 cm høje Mathias Gidsel har glemt nerverne, som en 21-årig slutrundedebutant bør have, ude i den egyptiske ørken, og i stedet tordner han af sted med VM-guldet for enden af regnbuen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer