Forside FHK Ingen hold går ubesejret igennem en sæson

Ingen hold går ubesejret igennem en sæson

DEL
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Der har været store forventninger til Fredericia Håndboldklubs 1. divisionsherrer, som skulle feje harpiksen væk fra resten af mandskaberne i rækken. Nemt lyder det, men det er utopi at tro, at man kan gå ubesejret igennem en sæson, og derfor er det bestemt godkendt med 11 sejre i 13 kampe for fredericianerne.

Sæsonen startede med et brag. Over 1.800 tilskuere var med til at indvie thansen Arena mod HEI, som blev sendt retur til Aarhus-egnen med et brag. Det blev startskuddet til fem sejre i træk i sæsonen indledning, heriblandt en flot skalp på udebane mod Odder, som notorisk er et svært sted at spille.

FHK kunne dog ikke gå på vandet. I topkampen mod TM Tønder i en stopfyldt arena gik det galt. Tønders Felix Kasch bombede sejren til sønderjyderne med et dommedagshug. Kampen kunne være tippet til begge sider, men derfor var humøret stadig i bund. At have vundet den kamp for øjnene af 2.200 ellevilde tilskuere ville have givet FHK vinger.

Ned på jorden kom FHK for alvor. Sæsonens klart største nedtur skete i runden efter på udebane i Skive, hvor det blev til et nederlag på 28-26, efter en kamp, hvor FHK aldrig for alvor var tæt på sejren. Angrebsspillet sad ikke som det skulle, og der manglede en gnist.

Gnisten blev tændt igen i kampen efter hjemme i thansen Arena mod Team Sydhavsøerne, som blev sendt hjem med et brag. Det var et vigtigt signal at sende til omverdenen for Jesper Houmark og co.

Selvom det er blevet til lutter sejre siden da, har der også været bump på vejen. Udekampen i Køge står klart i erindringen. FHK var i front med ni mål, men formåede at sætte føringen helt over styr med angrebsspil, der var uinspirerende og meget uskarpt.

Fredericianerne var også ude på dybt vand i udekampen mod Frederikshavn. Nordjyderne havde hevet et ultraoffensivt forsvar op af værktøjskassen, og det var FHK ikke klar på fra start, og var spillet ned under gulvbrædderne. Fanden tog dog fat i FHK-spillerne. Jesper Houmark handlede også konsekvent på bænken, og talte med store bogstaver. Redningen kom fra Houmarks værktøjskasse. Peter Nielsen blev sendt på banen, og han fandt et niveau, som man ikke har set ham på siden hans alvorlige knæskade.

I den sidste kamp inden julepausen stod FHK overfor Ajax København. Det var på forhånd at betragte som en vanskelig opgave, da københavnerne har rækkens største spillerbudget. I starten af sæsonen smed de en del point, men inden mødet med FHK havde de vundet fem kampe i træk. Anført af Minik Dahl Høegh og Martin Risom bed Ajax også godt fra sig i første halvleg, men i anden halvleg hankede FHK op i sig selv og endte med at vinde sikkert. Med sejren i den kamp er FHK sikker på at holde jul på minimum en delt førsteplads.

Et emne, der har været oppe at vende flere gange i løbet af efterårssæsonen, har været cheftræneren Jesper Houmark. Houmark har muligvis det bedste spillermateriale i 1. division, når man kigger på den afsindige bredde, som FHK rummer.

Nuvel kan man ikke altid være enig i Houmarks løsninger undervejs, der kan virke planlagte hjemmefra i forhold til dosering af kræfterne, så man får fordelt ressourcerne lige efter drejebogen. Ikke desto mindre skal der altså noget til at tøjle en trup, som den FHK har. Eksempelvis er Nikolaj Mehl kommet fra det norske Champions League-hold Elverum, og han får ikke noget nær fuld spilletid i hver kamp, som han har været vant til. Der er dog ingen gnidninger at spore på det punkt, når man observere på FHK-truppen, hvor alle føler sig som en stor del af holdet.

Man skal også huske på, at ingen hold går ubesejret igennem sæsonen, så er det altså godkendt kun at have haft et decideret udfald i Skive, hvor det blev til et nederlag efter en indsats, som ikke var godkendt.

Nu er det op FHK-truppen at komme godt henover julen med at holde træningen ved lige, og få lagt yderligere lag på angrebsmæssigt. Holder FHK samme statistik, med kun to nederlag i den sidste halvdel af sæsonen, er det ikke blot godkendt, når sæsonen er opstået, så er det sandsynligvis også nok til en førsteplads, hvis det indbyrdes opgør mod Tønder, udmønter sig i en FHK-sejr.

https://goo.gl/MSbg7k