I starten af uge 31 var der bekymring for, om kraftigt regn kunne havde skyllet kloakvand ud i fjorden og forurenet badevandet ved henholdsvis Rebæk Strand og Fjordbadet Lyshøjalle, og derfor valgte kommunen at fraråde badning.

Prøver, som er udtaget mandag den 27. juli, viser heldigvis, at der ikke er nogen grund til bekymring. Skiltene, som fraråder badning vil derfor blive fjernet hurtigst muligt.

Der blev mandag helt rutinemæssigt taget badevandsprøver ved flere af kommunens badestrandene. Ved strandene ved Hejlsminde Badehotel, Grønninghoved Syd og Elvig Høj blev der konstateret lettere forhøjede værdier, men dog ikke mere, end at badevandet stadig får betegnelsen ’tilfredsstillende til god badevandskvalitet’.

  • Generelt er kvaliteten af badevandet i Kolding Kommune udmærket, så hvis sommervejret vender tilbage her i weekenden, som meteorologerne har spået, kan man altså roligt tage sig en dukkert, oplyser Kolding Kommune.
Kontrol af badevandskvaliteten

Det er primært koncentrationen af bakterier, der afgør, om vandet er egnet til badning. Jo flere bakterier i vandet, desto mere spildevandspåvirket kan vandet være, og det betyder en dårligere badevandskvalitet.

Alle badevandsprøver analyseres for E. Coli (fækale coliformebakterier) – tarmbakterier fra mennesker og dyr – og for Enterokokker (fækale streptokokker). Sidstnævnte er også tarmbakterier fra mennesker og dyr, men de er mindre følsomme over for saltvand end de coliforme bakterier og E. Coli.