Det er nok de færreste, der vil dele bopæl med skadedyr. Men for Karin Marie Bjerre er det virkelighed, efter der er blevet konstateret en rotte i hendes lejlighed på Valmuevej 26 i Fredericia. Karin Marie Bjerre har for nylig været igennem en hofteoperation, hvor der stadig er sår, der skal hele. Og med en rotte i hendes lejlighed, er det en alvorlig sag, da rotter kan sprede farlige smitsomme sygdomme til mennesker, og de betragtes derfor som rene ”bakteriebomber”.

Karin Marie Bjerre har valgt at fraflytte sin bopæl, mens hendes udlejer og kommunens skadedyrsbekæmper arbejder på at lokalisere og indfange rotten. Et arbejde der nu har stået på i 10 dage. Karin Marie Bjerre havde ellers håbet på, at blive genhuset til arbejdet var færdigt, men her er der ingen hjælp at hente hos hendes udlejer eller Fredericia Kommune.

– Hvis i ønsker genhusning skal dette gøres via jeres forsikring, det er de samme regler som er gældende ved brand o.s.v, vi kan desværre ikke tilbyde at være behjælpelige med dette, oplyser Barfoed Group, der er udlejer, til Karin Marie Bjerre.

Det er heller ingen hjælp at hente hos Fredericia Kommune med at få
lejligheden helt lukket for beboelse (kondemneret) indtil rotteplagen er væk. Så ville udlejeren nemlig bliver tvunget til, at genhuse Karin Marie Bjerre. Men én rotte er åbenbart ikke nok til, at hendes lejlighed er ubeboelig.

Ifølge Karin Marie Bjerre er der en beboer mere i samme blok (rækkehus), der er fraflyttet sin lejlighed på grund af rotter. Men det er ikke lykkedes Fredericia Avisen at få kontakt til denne person. Men ifølge Barfoed Group er det kun i Karin Marie Bjerre’s lejlighed, at der er en enkelt rotte på spil.

– Vi gør virkelig vores bedste for at få styr på den rotte, der er blevet konstateret hos vores lejer på Valmuevej. Sidste år var der også problemer med rotter derude, men de blev løst. Desværre er rotterne tilbage, men vi er i tæt samarbejde med kommunens skadedyrsbekæmper, som dagligt er derude for at løse problemet, oplyser Tom Høj, der er administrationschef i Barfoed Group, til Fredericia Avisen.

Karin Marie Bjerre håber nu på, at hendes egen forsikringsselskab vil hjælpe i sagen.

(Privatfoto)
(Privatfoto)
(Privatfoto)
(Privatfoto)