Hos SOSU-skolens direktør Anne Mette Vind er der glæde over samarbejdet med den kendte YouTuber Rasmus Brohave. Samarbejdet blev præsenteret i torsdags, og der ligger en stor del viden, analyse og samtaler bag beslutningen. Flere elever er målet. 

Rasmus Brohave var en særdeles populær figur, da han besøgte skolen i Fredericia. Særligt de yngre elever kunne genkende den kendte YouTuber. Men hvad ligger bag samarbejdet.

»Vi er for det første rigtig stolte af det samarbejde, vi har indgået. Jeg håber og tror, at det bærer frugt. Samarbejdet er resultatet af et større samarbejde med vores nuværende og tidligere elever omkring rekrutteringen af nye elever. Det er meget tydeligt, at særligt de yngre grupper af elever, har vi haft svært ved at rekruttere,« siger Anne Mette Vind og fortsætter:

»Vi har et meget tydeligt spor af ældre elever og yngre elever. Vi har spurgt dem om, hvad vi kunne gøre for at ramme flere elever. Noget af det vi, spurgte dem om var også, hvordan de selv blev fanget. Flere af eleverne pegede på brugen af sociale medier – og ikke mindst influencers. Her var Rasmus Brohaves serie: Hvad kan jeg blive, oplagt.«

I programserien sætter Brohave spot på massevis af uddannelser i det danske samfund, og uddannelser SOSU-skolerne skal formidle selve uddannelserne, men også praktikken og miljøet. 

»Vi tænker helt klart, at vi kan ramme kommende elever på en anden måde. Der vil være en følelse af AHA-det kan jeg også blive, dertil også, at vi har inviteret andre SOSU-skoler med ind i samarbejdet, fordi det gav god mening, at vi løfter i flok for at rekruttere fremtidens varme hænder,« fortæller Anne Mette Vind. 

Kan du sige mere om lige præcis samarbejdet med Brohave? 

»Vi tænkte, at han kunne ramme de unge på en anden måde, end vi selv kan og kunne. Han har godt fat i særligt de yngre elever, og han ved, hvordan man formidler på en helt anderledes måde, end vi normalt selv gør. Det har været rigtig spændende at samarbejde med ham,« siger direktøren og tilføjer: 

»Der har været en god dialog hele vejen, og han har været meget åben overfor vores ideer, men også selv givet gode indspark. Vi oplevede ham også arbejde med det, da han var på skolen i Fredericia. Han var god i sin tilgang til eleverne og kom med et åbent sind. Hans egne holdninger blev leveret på en god og konstruktiv måde.«

Hvad sagde eleverne til besøget? 

»Rigtig mange elever synes, det var spændende. Os, der var lidt ældre, havde nok ikke opdaget, hvem det var, hvis ikke vi vidste det, men mange havde. En af de elever, der kom med ideen, Camilla, er også selv med i videoen, så det er stort,« svarer Anne Mette Vind. 

I serien kan man se, at Rasmus også er på besøg på et plejehjem, og netop det giver god mening for SOSU-skolerne.

»Naturligvis fylder undervisningen og skolerne meget i uddannelsen, men praktikken er også en stor del af at blive uddannet eksempelvis som SOSU-assistent. Rasmus viser eksempelvis en række aktiviter, hvor han samarbejder med de ældre på plejehjemmet. Det er virkelig godt, og viser netop, at faget og uddannelsen er mange ting,« fortæller hun.

Og målet er også ambitiøst, imens antallet af ældre stiger, antallet af SOSU-medarbejdere, der går på efterløn, pension etc også stiger, så skal man uddanne 30 procent flere. De dimensioner kræver alternative løsninger, når man skal rekruttere. 

»Vi gør naturligvis alt, hvad der står i vores magt til at få elever. Det kræver, at vi tænker anderledes for at vise andre sider af uddannelse og faget. Jeg glæder mig til at se, hvordan det modtages og ikke mindst, at vi får flere elever,« slutter Anne Mette Vind.

Læs også

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer