Onsdag den 28. april blev en ny tilbygning på nærmiljøinstitutionen Brohuset indviet.

Med den nye tilbygning kan Brohuset huse op til 17 børn bo ad gangen inklusiv i familielejligheden, som kan huse voksne med børn. Det er cirka dobbelt så mange som tidligere. Byrådet afsatte penge til tilbygningen tilbage i 2019 for at sikre, at endnu flere børn og unge kan blive i deres lokalområde, mens de er anbragt uden for deres eget hjem.

– Vi arbejder for, at børn og unge kan fastholde deres tilknytning til både familie, skole og fritidsaktiviteter, selvom de flytter til Brohuset en periode. Derfor er det glædeligt, at vi nu kan skabe et godt, midlertidigt hjem for endnu flere børn. De første er allerede flyttet ind i den nye tilbygning og er faldet rigtig godt til, fortæller leder af Brohuset Lars Mose Nielsen.

Til indvielsen sang og spillede børnene fra Brohuset flere musiknumre med opbakning fra pædagogerne. Derudover havde nogle af børnene været med til at bage en helt særlig X-factor-kage til dagens anledning.

Borgmester i Middelfart Kommune Johannes Lundsfryd Jensen var også med til indvielsen og klippede snoren over, inden han holdt tale for børn og personalet. Derudover deltog udvalgsmedlemmerne Lars Vigsø, Esben Erichsen, Kim Lund og Steffen Daugaard fra Børn, Kultur og Fritidsudvalget.

– Jeg har glædet mig til at komme og hilse på jer i dag. Sidste gang jeg var på besøg, var da vi holdt rejsegilde sammen i efteråret. Hvor vi til rejsegildet stadig kun kunne se omridset af en bygning, står vi i dag midt i et dejligt og meget større hjem for både børn, unge og voksne. Og hvilket forløb det har været, siden vi i byrådet besluttede at udvide Brohuset, til vi står her og ser det færdige resultat, sagde Johannes Lundsfryd Jensen blandt andet.

– Jeg har hørt, hvordan den store sal allerede er blevet indviet med latter, skrål og skruebolde, når I spiller stikbold sammen. Nu er Brohuset altså et hjem med stikboldbane. Det er da ret sejt. Måske kan jeg få lov til at være med engang. Børn og voksne i Brohuset har også bidraget til at skabe de nye rammer. I har ageret indretningsarkitekter og blandt andet valgt farver og samlet møbler, til I var gule og blå. Jeg glæder mig til at se resultatet af jeres anstrengelser. De nye kvadratmeter er indtaget. I har fået jeres eget værelse, spist morgenmad sammen i køkkenet, sikkert også sukket over lektierne engang imellem. Med andre ord har hverdagen indfundet sig, forklarede Johannes Lundsfryd Jensen.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer