Måske ligger du inde med et dokument, en genstand eller et andet fund, der kan omskrive Vejles historie?

For nylig blev VejleMuseernes inspektør Anders Emil Rasmussen ringet op af en kvinde, der ville vise ham en kanonkugle. Den var fundet i en tagrende i 1864 efter et bombardement på Vejle. Kanonkuglen kan være med til at fortælle en bid af Vejles historie.

”Det er interessant, hvis vi kan lære noget af de genstande, folk kommer med. Måske har de endda forskningspotentiale,” siger han.

Måske har du ikke ligefrem en kanonkugle på loftet, men en anden genstand, et arvestykke eller et fund, som du synes er synd at kaste i containeren med småt brændbart.

Hvis du gerne vil have en snak om genstanden med VejleMuseernes folk, er du velkommen til at komme og vise det ved en indsamlingsaften på VejleMuseerne tirsdag den 12. januar.

Her vil Anders Emil Rasmussen sammen med en arkæolog og en arkivar fra Vejle Stadsarkiv sidde klar til at kigge på tingene og tage en snak med gæsterne om, hvornår genstande eller arvestykker skal på museum.

”Jeg er spændt på at møde folk og høre, hvad de fortæller om de medbragte ting. For os på VejleMuseerne er den kulturhistoriske værdi vigtig, ikke den økonomiske,” fortæller Anders Emil Rasmussen, der understreger, at han ikke kan vurdere tingenes værdi i kroner og ører.

Hensigten med indsamlingsaftenen den 12. januar og to andre planlagte aftener i løbet af foråret er en mindre udstilling med vejlensernes genstande på Kulturmuseet.

Tid og sted

Tirsdag den 12. januar kl. 19-21.30

VejleMuseerne – Kulturmuseet Spinderihallerne, Spinderigade 11, Vejle

 

Pris Gratis

Tilmelding ikke nødvendig, bare mød op