H&M nærmer sig målet om at modtage 25.000 tons brugt tøj og tekstil til genanvendelse årligt. Men selv hvis målet nås, er der stadig masser af brugt tøj, der fortjener nyt liv. Derfor sætter H&M i den kommende uge fokus på muligheden for at aflevere tøj og tekstiler til genbrug og genanvendelse via H&M’s fysiske butikker.

Ansvarligt forbrug og cirkularitet står højere på dagsordenen end nogensinde før, og der er skabt stor bevidsthed og et ønske hos både virksomheder og forbrugere om at kunne tilbyde, købe og afhænde varer med omtanke. H&M’s tøjindsamlingsinitiativ ’Garment Collecting’ er på syvende år H&M’s tilbud til kunderne om at kunne indlevere tøj og tekstiler til genanvendelse. En samarbejdspartner sørger for, at det indleverede tøj sorteres med henblik på den mest miljøvenlige genanvendelse.

Ifølge Sustainability Manager for H&M Danmark, Mia Møgelgaard, er det et delt ansvar blandt virksomheder og forbrugere at sørge for, at tøjproduktion og -forbrug sker med omtanke og respekt,

og at tøj afleveres til genbrug efter endt brug:

”Vi ved, at rigtig mange af vores kunder gerne vil træffe nogle mere bæredygtige valg i deres hverdag, men vi ved også, at det nogle gange kan være svært at gennemskue, hvordan man som forbruger kan gøre en forskel. At aflevere tøj til genbrug er en af de ting, som alle kan og bør gøre.”

Adskillige undersøgelser viser, at store mængder tøj og tekstil ender som affald hvert eneste år, selvom langt størstedelen af dette kan genbruges eller genanvendes, og det er i følge Mia Møgelgaard helt naturligt, at H&M giver kunderne mulighed for at aflevere deres brugte tøj og boligtekstiler i H&M:
”I dag føles det som det mest selvfølgelige, at vi som tøjproducent også tilbyder at tage både vores eget og andre brands’ tøj retur. Innovationen inden for genanvendelse af tekstiler er i en positiv udvikling, og vi ser løbende nye muligheder, ligesom vi støtter forskning, der kan gøre yderligere genanvendelse muligt.” fortæller Mia Møgelgaard.

H&M Group har gennem flere år investeret i mindre virksomheder, som eksempelvis Worn Again, Re:newcell og Treetotextile og H&M Foundation støtter via Global Change Award og Hong Kong Research Institute og Textiles and Apparel (HKRITA) forskning inden for genbrug og genanvendelse af tekstiler.

Siden 2013 er der indleveret 78.000 tons tekstiler til H&M’s butikker verden over. I Danmark er der indleveret mere end 2.100 tons, og det gør Danmark til et af de lande, hvor der afleveres mest tøj i H&M per indbygger. Alle H&M’s salgslande har valgt en lokal velgørenhedsorganisation, som modtager et beløb per kilo indleveret tøj i H&M. I Danmark har Røde Kors modtaget ca. 350.000 kr. fra H&M.
 
I uge 37 giver H&M igen dobbelt op på vouchers for hver pose tøj og tekstil, der indleveres. Man er desuden velkommen til at tage sin pose med igen efter aflevering af tøj og tekstiler.

http://bit.ly/metteblomsterberglecture
Klik her