Fredericia AVISEN følger den store heavy metal festival som i dag er skudt i gang med regn, fadøl og godt humør.

Det er 12. gang at Metal Magic Festival løber af stablen og det beviser på alle måder at det er en bæredygtig festival. Der er en kæmpe stab af frivillige og det er langt fra kun lokale koncertgæster der valfarter til området bag Monjasa Park.

Sidste år kogte Facebook gruppen “hvem ved hvad i Fredericia” over med klager og vrede over musik fra festivallen. Men det er altså ikke sådan at en stor festival bare smider en ledning i en stikkontakt og spiller højt for at genere byens borgere.

Det er en god anledning til at tage sig sine forholdsregler hvis man er lydfølsom og føler at denne festival ødelægger hele ens weekend. Festivalen annoncerer næste års festival kort tid efter denne års begivenheder. Derfor er det en god ide at følge med på Metal Magics Facebook så har man næsten et år til at planlægge en tur ud af byen eller andet som en forebyggelse.

Der ligger en lang planlægning bag og selvfølgelig er der søgt om bevillinger til både musik og salg af alkohol, det svarer egentlig bare til at 6. Juli dagene varede 3 dage frem for 2. Musikken og lydende er dog ikke marchmusik fra morgenstunden og kanonsaluteringer men heavy metal og venskab til ud på de tidlige nattetimer.

Vi har også koncerter på Rådhuspladsen, i Kastellet, udenfor Tøjhuset og senest i gården ved Bülows Kaserne. Fredericia er en musikby vi elsker musik, derfor skal vi også lære at omfavne heavy metal.

Sidste år blev festivalen anmeldt til politiet af to borgere for larm, men den musik der kom ud i højtalerne var aftalt med myndighederne

Vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi, Finn Ellesgaard Nielsen, fortæller om bevillinger:

“De har fået bevilling til at spille til klokken to ved Metal Magic. Udendørs koncerterne på den store scene til klokken et, og inde i teltet må de spille til klokken to”, fortæller Finn Ellesgaard.

“Der er selvfølgelig også grænser i bevillingen, men udgangspunktet er at man må spille musik, også højt musik. Det er en festival, så de har fået en festivalbevilling ligesom man får mange andre steder i Danmark”, fortsætter han.

https://fairbillet.dk/Store/Basket/BuyTicket?EventId=249&TicketCategoryId=845d