Danskerne får tilsammen nu glæde af 108 milliarder kroner før skat, som de har opsparet i indefrosne feriepenge. Ifølge Estate vil en del af den økonomiske saltvandsindsprøjtning gå til byggeprojekter og vedligeholdelse af boligen.

Den årlige udbetaling af feriepenge er altid et kærkomment økonomisk supplement til danske familier. Det vil det også være, når de sidste indefrosne feriepenge i disse dage bliver udbetalt.

De 108 milliarder kroner før skat dækker over danskernes fem ugers feriepenge. Feriepengene for tre af ugerne kunne allerede udbetales sidste efterår som et ekstraordinært forsøg på at stimulere forbruget i danske butikker under corona, mens det nu er blevet tid til at hæve de sidste to ugers indefrosne midler.

Hos ejendomsmæglerkæden Estate forudser man, at udbetalingen af de mange milliarder til danske boligejere kan sætte ekstra skub i forårets boligprojekter.

-Under coronanedlukningen sidste år oplevede byggemarkederne et omsætningsboom, da danskerne pludselig fik tid til at følge længe ventede byggeprojekter til dørs fra hjemmekontoret. Det tror vi kan blive tilfældet igen i år, siger Alexander Falck Winther, der er presseansvarlig i Estate.

Han forudser, at lysten til boligprojekter igen kan blusse op i den kommende tid.

-Feriepengene vil betyde, at mange danskere får en ekstra håndsrækning til at vedligeholde boligen eller til at realisere nye byggeprojekter. Det kan meget vel få flere danskere til at give sig i kast med eksempelvis et nyt køkken eller en ny terrasse, siger Alexander Falck Winther.

De mange boligkøb det seneste år vil formentlig også betyde, at mange nyligt handlede boliger står over for at få en kærlig hånd af deres nye ejere.

-Mange danske boliger er opført i 1960’erne og 70’erne, og mens nogle boliger løbende er istandsat, vil mange andre trænge til vedligeholdelse og modernisering, siger Alexander Falck Winther.

Feriepengene udbetales ifølge Beskæftigelsesministeriet til cirka tre millioner danske lønmodtagere.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer