I går den 15. juli kl. ca. 9.15 ringede en borger fra Børkop til Sydøstjyllands Politi for at fortælle, at der var noget mystisk ved en villa i Børkop. Vagtcentralen sendte straks patruljer afsted.

Kl. 9.22 ankom flere patruljer til stedet. Der var både en uniformeret patruljevogn fra det almindelige beredskab, en motorcykelbetjent fra færdselsafdelingen og en hundepatrulje. Hvis det var muligt at anholde en indbrudstyv, så var hele paletten ikke for meget.

Det blev hurtigt konstateret, at der var knust en rude i terrassedøren på bagsiden af huset. Det viste sig også, at gerningsmanden stadig befandt sig i villaen.

Gerningsmanden blev kl. 9.28 anholdt inde i køkkenet på gerningsstedet. Sydøstjyllands Politi valgte at fremstille indbrudstyven i grundlovsforhør i dag med henblik på at få ham fængslet og dermed afskåret fra at lave flere indbrud lige med det første. Retten fandt dog ikke betingelserne for fængsling opfyldte og manden blev løsladt. Han er naturligvis stadigt sigtet for indbruddet og hans sag vil senere blive afgjort i retten.

Sydøstjyllands Politi vil gerne rose den årvågne borger – og mange andre som den pågældende – der hjælper med at være politiets øjne og ører i nabolaget og som vælger at kontakte os med deres iagttagelser.

  • Ring endeligt, så skal vi nok vurdere om vi skal afsted. Sammen kan vi gøre livet noget mere besværligt for indbrudstyvene, oplyser politiet.