To mænd på henholdsvis 24 og 26 år fra Vejle-området blev den 12. marts 2015 anholdt på fersk gerning efter at have lavet indbrud i Åbenrå-området. Efter anholdelsen blev de to sigtet for mere end 20 indbrud i privat beboelse og i sommerhuse samt for hælerier. Indbruddene er fortrinsvis begået i Juelsminde-området samt i Syd og Sønderjyllands Politikreds.

Anholdelserne skete efter en koordineret aktion og efter længere tids efterforskning, hvor Sydøstjyllands Politi havde haft dem i kikkerten. Politiet kan fortælle om sagen nu, da efterforskningen efter en række ransagninger, afhøringer m.v. nu er så langt fremme, at sagen er klar til tiltalerejsning.

Under ransagningerne har politiet fundet betydelige mængder designvarer, der blandt andetstammer fra indbruddene. Tyvekosterne vurderes at repræsentere en værdi på omkring 500.000 kr. SydøstjyllandsPolitiet vurderer, at der i alt i sagen er stjålet designvarer for ca. 1.000.000 kr., idet en del tyvekoster ikke er fundet, men formentligt allerede solgt bl.a. gennem Den Blå Avis.

Det har vist sig, at det endnu engang bl.a. har været rekognoscering på nettet , herunder ganske givet ejendomsmæglernes fine billeder, der har været som en bestillingsseddel for de mistænkte gerningsmænd. Dyre møbler og lamper med designernavne er på den måde blevet lokaliseret og derefter stjålet, for så at blive videresolgt til hr. og fru Danmark.

De to mistænkte har siden anholdelsen siddet varetægtsfængslet, og de har delvist erkendt sig skyldige.

  • Jeg er meget tilfreds med efterforskningens udfald, og vi afventer nu sagens afgørelse i retten.

  • Indbrud er en rigtig ubehagelig oplevelse for de borgere, som det går ud over, og efterspørgslen på tyvekoster fra hælerne er en medvirkende årsag til, at der fortsat begås indbrud. Det har været os magtpålæggende at sætte en stopper for de to ihærdige indbrudstyve og hælere”, siger politikommissær Jens Møller Pedersen, Sydøstjyllands Politi.