Den 27 årige Danny Sandberg har både bestyret Imerco i Kolding by samt Fredericia, men nu kan Fredericia få det fulde fokus. Jeg møder Danny i den ikoniske bygning, der fik sit nuværende udseende i 1894, der hvor Danmarksgade slår et sving.

Det er tidlig morgen, og jeg går rundt om bygningen for at finde ind. Lyset er slukket i butikken. Nærmeste med præcision tænder lyset i butikken, og Danny åbner døren og byder velkommen. Danny brænder for sit fag, selvom han kun har været fem år i Imerco er der ingen tvivl om, at han kender firmaets DNA og er bevidst om de klassiske dyder, der hænger sammen med en så veletableret butik som i Fredericia.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Danny elsker branchen. og kan god lide at vejlede sine kunder. Det er også en af grundene, til at der f.eks kun er én indgang i butikken nu. “Det er bedre for os at modtage kunden et sted, så kan vi bedre vejlede dem i deres køb”, siger Danny. Jeg kan efter kort tid mærke, at han kender dyderne for godt købmandsskab, men samtidig har lysten til der skal ske noget nyt.

Danny er en gevinst for de kunder, der ønsker kontakt med sælgeren. Han er veltalende, smilende og så er han kreativ. Han har været med til flere åbninger af nye Imerco. “Lige siden sommer har vi shinet butikken op, flere kunder har udtalt,

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

at butikken er blevet mere spændende”, siger den unge dedikerede butikschef.

“Jeg vil gerne, at vi skal bakke lidt og finde frem til den gode service, hvor vi har tid til kunderne, dog med et tvist af nytænkning”, siger Danny. Det passer godt til en Imerco, der har beliggenhed i bygningen, hvor Erik Fog åbnede sin isenkræmmerbutik i 1976. “Det er også sjældent i 2018 at have en medarbejder, der har været ansat i 45 år, mange af vores kunder kommer, fordi vores service er velkendt”, siger Danny med stolthed i stemmen.

Efter at have mødt Danny Sandberg er jeg sikker på den gamle isenkræmmerbutik er i gode hænder til både de klassiske kunder, og dem der har brug for nyere tendenser.

På vej ud ender vi med at snakke om en ny serie, der er udstillet. Jeg får en lille historie om produktet, Danny kan slet ikke lade være.