Fredericianerne valfarter i disse dage til Vendersgade over for Meldahls Rådhus, hvor logoerne fra Jydsk Tidende og Rekord Rens er tonet frem under en større renovering af facaden. Murerne på stedet, fortæller om mange besøgende, der også kan fortælle anekdoter om tiden med de to virksomheder.

“En ældre herre havde et bredt smil, da han kom forbi og så Rekord Rens, det var her, han i halvfjerserne fik renset sit jakkesæt, før han lavede “damer”,” fortæller en af murerne, der arbejder på bygningen og griner.

Imens Fredericia AVISEN er forbi, er der også flere forbigående, der stopper op og taler om bygningen, og generelt de facaderenoveringer, der har set dagens lys i Fredericia de senere år.

Der bankes forsigtig på facaderne, for at sætte dem i stand. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Imens historiens vingesus altid kan læses og ses i bøgerne, giver noget så simpelt som en facade og et logo plads til samtale blandt byens børn og voksne. Det kan man kun sætte pris på.

Nu er det ikke sådan, at man kommer til at opleve disse virksomheder i live igen på lokationen, bygningen vil nemlig blive beklædt med en ny facade igen, men imens vi venter på det, så kan vi kun opfordre til at gå en tur i byen, og se det med egne øjne.

http://bit.ly/LethiFredericia
Skal du med? Så klik her, og få foredrag, MAGNUM-is og bobler med i købet.