Intet mindre end en gang socialistisk vås, enhedslisten skriver i Fredericia avisen den 8. nov 21 omkring skattely.

Der er ikke noget i den danske skattelovgivning der hedder skattely. Der er lande der han en anden banklovgivning end den danske, heldig vis for det.

Hvem bruger så lande med anden bank administration end den danske. Jow jow, bla. danske velgørende institutioner der skal overføre penge til tvivlsomme konfliktområder, hvor det normale bankvæsen ikke er tilgængeligt.

At kalde det grådige aktionærer og lignende negativt, er en betonstalinistisk uklogt tankegang.

Det er den danske skattelovgivning der er uholdbar.

Det er fuldstændigt legalt at overføre lovlig optjent kapital til andre lande og banker. I en tid med negative renter kan det friste personer og virksomheder med kapital overskud, at finde det billigste sted at opbevare dette.

Hvis enhedslisten virkelig vil den danske befolkning det bedst, så gik de ind for en forsimplet skattelovgivning, som vi i Liberal Alliance gør, en mindre trækprocent og ingen fradrag.

Liberal Alliance i Fredericia tillader sig at antage, at en fra enhedslisten kan se at eks. 25% af 1.000.000 kr. er mere end 25% af 100.000 kr.

Med den nuværende lovgivning kommer de mindste indtægter ofte til at betale mere end de der har råd til de gode revisorer.

Så længe det er tilladt at overføre lovlig tjente midler til andre bankforbindelser og lande, bør man arbejde for at ændre og forsimple lovgivningen, ikke skyde på de der bruger mulighederne.

En international minimumsselskabsskat er ikke på trapperne, de taler og taler, men bliver nok aldrig enig. Hvorfor, bla. fordi den tidligere formand for EU kommisionen fra 2005 – 2013 Jean-Claude Juncker fra Luxembourg jo gik imod bankhemmeligheder afskaffelse.

Luxembourg har ikke mange produkter at leve af som andre der tilbyder denne form for bankvirksomhed, derfor er bankvæsen er en væsentlig indtægtskilde, vi kommer til at støtte de lande med andre midler, hvis vi forhindre landene i at drive denne type virksomhed.

Poul Rand, spidskandidat for Liberal Alliance, KV21 i Fredericia.