Forside FHK Liganiveauet udeblev – FHK sat på plads af nedrykningskandidat

Liganiveauet udeblev – FHK sat på plads af nedrykningskandidat

DEL
Foto: Thomas Lægaard

Fredericia Håndboldklub er nummer et i 1. division, og den placering er de fortsat på, men den præstation, som FHK leverede mod HC Odense var ikke ligaen værdig. Det fredericianske mandskab rejste hjem fra Odense med et nederlag på 29-24.

Fredericia Håndboldklub gæstede fredag HC Odense. Det var en kort tur til H.C. Andersens by små 40 minutters kørsel væk fra Fæstningsbyen, og det kunne også mærkes på tilskuerpladserne. Der var fredericiansk invasion på lægterne med flere hundrede medrejsende fans, der skabte liv i Odense Idrætshal, hvor der ellers var småt med tilskuere.

HC Odense er til denne sæson rykker op i 1. division, og det har ikke været et eventyr for dem. HC Odense vil gerne etablere sig i landets næstbedste række, men holdet er på 12. pladsen og var derfor pisket til at få point i kampen mod FHK, hvis de skulle hold liv i håbet overlevelse.

Med FHKs placering i tabellen og et faktum, at en oprykning er snublende nær for FHK, lå en HC Odense-sejr ikke i kortene, men i det første opgør mellem de to hold bød Odense-mandskabet FHK op til dans så længe, at de havde luft til det.

Opgøret i thansen arena endte med en sejr til det fredericianske mandskab på 29-21, men det var ikke det reelt billede på kampen, og HC Odense gik derfor ind til dagens kamp med tro på tingene. Der var også noget at bevise for de to tidligere FHK-spillere Niklas Andreassen og Andreas Madsen, som var ekstra opsatte til opgøret.

Alt var dog ikke som det plejer for FHK. Den ellers solide stregspiller Rasmus Meyer var ude af kampen mod HC Odense, og det samme gjaldt Kasper Young, der er skadet på ubestemt tid.

Efter konfettien var fejet af banen kom kampen i gang. Det hele så godt ud for FHK til at starte med, da stilingen var 1-3, men det aggressive HC Odense-forsvar bekom ikke fredericianerne vel. Det gjorde, at HC Odense kunne lave flere hurtige opløb og bringe sig foran 5-4 efter syv minutter, og Jesper Houmark tog konsekvensen af det og forlangte timeout.

Det fik umiddelbart ingen effekt. FHKs forsvar fortsatte med at være uden tacklinger, men scoringer fra Nikolaj Mehl holdt FHK inde i kampen og gav en reducering til 9-7 efter et kvarter.

Som første halvleg skred frem indfandt der sig flere og flere tekniske fejl i FHKs angrebsspil, og da der samtidig ikke var tacklinger defensivt gav det HC Odense en føring på 15-9 efter 22 minutter.

Timeouten hjalp for FHK, som havde sendt Emil Tellerup på mål. Den karismatiske keeper begyndte at lukke af, og var en medvirkende årsag til, at FHK reducerede til 15-11 med to minutter tilbage af første halvleg.

HC Odense forlangte efterfølgende timeout, og i angrebet efter kronede Andreas Madsen en flot første halvleg med at score sit femte mål til pausestillingen 16-11.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

Fra anden halvleg start var det forventet med en trodsreaktion fra FHK, men det skete ikke. HC Odense scorede anden halvlegs første to mål, og det fik FHK til at gå i syv mod seks, men heller ikke det fungerede.

22-13 viste stillingen med 20 minutter igen. FHK spillede forkrampet angrebsspil og dækkede slet ikke op. Den indsats, som FHK lagde for dagen lignede ikke noget, der ville kunne gøre sig gældende i håndboldligaen, og niveauet var langtfra til toppen af 1. division heller.

Det lignede, at det var HC Odense, som kæmpede om oprykning, mens det var FHK, der skulle slås for overlevelse i landets næstbedste række.

I resten af kampen forsøgte FHK at begrænse skaderne, og komme ud af kampen med det eftermæle, som det nu kunne lykkedes med og samtidig kæmpe for de mange medrejsende fans.

Ydmygelsen blev total for FHK, da stillingen viste 25-15 med et kvarter igen. Med ti minutter igen var stillingen 26-18, efter Kristian Stoklund havde scoret to mål i træk

Det lykkedes også Stoklund at få bolden i mål til 27-20, men det ændrede ikke på, at FHK slet ikke ramte det niveau, som placeringen i 1. division indikerer, at FHK har.

Via god fight i slutminutterne lychees det FHK at få pyntet på resultatet, der blev en HC Odense-sejr på 29-24.

Næste gang FHK skal i aktion er søndag d. 24. marts på hjemmebane mod Frederikshavn.

bit.ly/LethiFredericia
Skal du opleve legenden i Fredericia? Så klik her
DEL