Fredag formiddag løb eleverne fra idrætsklasserne på Kirstinebjergskolen afd. Havepladsvej rundt i Fredericia og skabte julestemning i et såkaldt Santa Run, som skolen kaldte det.

På Kirstinebjergskolen er der en linje, der hedder krop og bevægelse. For at markere julen og samtidig leve op til linjens navn var der arrangeret Santa Run.

I samarbejde med Fredericia Shopping blev der blandt andet løbet i gågaderne, mens målet var på Kirstinebjergskolen. I forbindelse med løbet har flere af Fredericia butikker doneret præmier til løbet. Præmierne blev uddelt til bedste tid bedste løbestil, bedste udklædning osv.

Flere af eleverne var gået all-in på juleudklædning. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia Avisen

“Først og fremmest går Santa Run ud på, at eleverne skal have det sjovt og skabe stemning, både på skolen, men også rundt omkring i byen. Vi var også forbi vores ene distriktskole,” siger Stefan, der er lærer på Kirstinebjergskolen afd. Havepladsvej, til Fredericia Avisen.

Eleverne omkring ham kæmpede med at få pusten igen efter at have været ude at løbe seks eller ti kilometer, men der var smil på læben hos de juleudklædte elever. Der var også overskud til at heppe på kammeraterne.

Eleverne hyggede sig med Santa Run. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia Avisen

Eleverne synes tydeligvis godt om eventet, som også vil blive gentaget næste år.

“Det er helt sikkert noget vi vil gentage næste år. Vi håber, at vi kan få hele skolen med til det. Man kunne se hvordan de bakkede op om det, og så vil det være fedt, hvis det er noget vi kan i fællesskab næste år,” fortæller Stefan.

Der var tid til spas under Santa Run. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia Avisen

Udover at have det sjovt og få løbet en tur, var der også noget fagligt i det.

Her ses målstregen, som blev markeret med snoren med balloner på. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia Avisen

“Inden løbet havde vi også et foredrag med Mette Bjeld, som fortalte om løbeteknikker mm., så der var også lidt fagligt i det. Dem der kender Mette ved også, at hun selvfølgelig er fagligt dygtig, men også fortæller på en spændende og sjov måde, som fanger eleverne,” lyder det fra Stefan, mens eleverne, som var kommet i mål, blev opfordret til at huske at strække ud efter løbeturen.

I alt deltog ni klasser fra 7.-9. klasse på Kirstinebjergskolen afd. Havepladsvej i Santa Run.