To dagplejere i Distrikt Kirstinebjerg er blevet idrætsdagplejere.

I Distrikt Kirstinebjerg er sundhed, trivsel og bevægelse tre vigtige værdier, og i øjeblikket brænder to dagplejere fra distriktet, Annette Nielsen og Lene Wetche Balslev, ekstra meget for at arbejde med bevægelse og sundhed med deres dagplejebørn, for de er netop blevet certificerede pædagogiske idrætsdagplejere.

https://www.place2live.dk/fredericia/
Annonce

”Vi har hver dag fokus på at planlægge aktiviteter, hvor børnene får pulsen op. Og det er alle børn, der bevæger sig – både små og store børn”, fortæller Lene Wetche Balslev og Annette Nielsen.

 

Det, at være pædagogisk idrætsdagplejer, betyder, at der er pædagogisk idræt med leg og bevægelse på programmet for dagplejebørnene hver dag flere gange om dagen. Der bliver nu også lavet bevægelser i aktiviteter, som normalt indbyder til, at børnene og dagplejerne sidder stille. Det er for eksempel, når der bliver læst bøger.

”I stedet for at sidde stille sammen, når vi læser en bog, så leger vi det, der sker i bogen, og det synes børnene er sjovt. Vi leger for eksempel også med sproget eller med farver og former”, fortæller Lene Wetche Balslev.

Børnene er gladere

Både Lene og Annette kan mærke, at der er en kæmpe gevinst at hente ved, at børnene bevæger sig her dag:

”Jeg kan mærke en stor forskel på børnene. De er meget gladere, og deres forældre er glade, når deres børn har bevæget sig meget i løbet af dagen”, siger Lene.

Udover de to nye certificerede pædagogiske idrætsdagplejere kan Distrikt Kirstinebjerg også tilbyde forældre og deres børn idrætsbørnehaver, naturbørnehaver og naturdagplejere.

”Nu kan vi også tilbyde forældrene to pædagogiske idrætsdagplejere i Kirstinebjergdistriktet, og det er vi meget stolte af. De er særdeles attraktive for forældrene, og det er dejligt at se, at Lene og Annette brænder for at få idræt og bevægelse ind i børnenes hverdag, og de vil også gerne inspirere deres kollegaer”, fortæller Hanne Bramm, der er distriktinstitutionsleder i Distrikt Kirstinebjerg.

De nye pædagogiske idrætsdagplejere er blevet certificerede på VIA University College i Århus sammen med pædagoger fra Idrætsinstitutionen Kastanjegården i Distrikt Kirstinebjerg.