Idræt i Dagtimerne har igennem mange år været en fast del af dagligdagen i Fredericia Idrætscenter, der snart fejrer 50 års jubilæum. Fredericia AVISEN har i den forbindelse talt med daglig leder Tony Brazil om hvad idrætscenteret betyder for Idræt i Dagtimerne.

I forbindelse med Fredericia Idrætscenters 50 års jubilæum sætter Fredericia AVISEN fokus på de forskellige foreninger, der benytter sig af Fredericia Idrætscenter i daglig dagen.

I den forbindelse har vi talt med Tony Brazil, som har været daglig leder hos Idræt i Dagtimerne siden oktober 2012. Vi startede med at spørge Tony hvordan rejsen med Idrætscentret og Idræt i Dagtimerne har været.

“Jeg kom til i en tid, hvor Bent Bjerre kæmpede for fornyelse, og det gjorde han indtil han stoppede. Det lykkedes med tiden med indgangspartiet og arenaen,” siger Tony, der kommer fra Vejle, men har barndomsminder fra Fredericia Idrætscenter:

“Da jeg var knægt var jeg til landsmesterskaberne i badminton, hvor jeg havde intern konkurrence med dem fra Fredericia og så spillede jeg jo mod Stephan fra Kommunens HR-afdeling,” siger Tony med et grin.

Hvordan var det at komme i det store Idrætscenter dengang?

“Dengang var det kæmpe stort at komme her. Den samme fornemmelse fik jeg, da jeg startede med arbejdet her, hvor der var mange haller og mange andre indtryk. Men selve centret har ikke ændret sig helt vildt. Der kom en periode, hvor vi gik fra welness til noget der lukkede og så kom der sund og glad. Jeg har selv kunnet mærke hvor stor håndbolden er i huset og i Fredericia, og det kan man mærke dagligt her for vores vedkommende også. Det er fedt, at arenaen er blevet moderniseret, og det er også noget vi gør brug af selv,” sige Tony.

I 2018 blev det “nye” Fredericia Idrætscenter indviet, og det ender med at få betydning for Idræt i Dagtimerne.

“Det er positivt, at vi kan rykke op i FHK’s gamle klublokale, da vi så kommer tættere på hovedindgangen. Vi har været gemt nede i kælderen i ca. 30 år, og det at fremvise et hus med det indgangsparti giver et signal,” siger Tony, der glæder sig over udviklingen af Fredericia Idrætscenter:

“Jeg har selv flere idéer til hvad man mere kan gøre her, og noget af det er sket. Det med, at Café FIC er blevet udviklet gør, at vi får en tredje halvleg til vores brugere. Man kunne i selve centret lave flere oaser, hvor man kan få en sandwich, drikke kaffe eller hvad man vil, for vi vil jo så gerne have, at man bliver lidt længere, som man siger i Fakta-reklamen,” siger Tony og kommer ind på, at fitnessdelen af Fredericia Idrætscenter er ved at vokse sig ud af de nuværende rammer:

“Der er et behov for, at det bliver udvidet, da der er mange brugere derinde. Jeg har selv været fortaler for, at man kan lave flere tiltag med multifunktioner, fx lave en kombination af et mødelokale og et aktivitetslokale. Ser man på DGI Huset i Vejle har de et stort judolokale, som man også bruger til yoga, og på samme måde synes jeg, at vi skal være bedre til at lave multifunktioner.”

Hvordan er det at bruge Fredericia Idrætscenter i dagligdagen?

“Det er et godt sted at være, og vi får løst tingene, når vi er her. Det har været synligt med overgangen fra Bent Bjerre til Kasper Findahl, hvor der var et hul imellem uden en leder, men vi fik løst tingene i dagligdagen,” forklarer Tony.

Om ikke ret lang tid fejrer Fredericia Idrætscenter 50 års jubilæum, og kigger vi 50 år ud i fremtiden spår Tony, at Idræt i Dagtimerne stadig har til huse i centret.

“Helt sikkert, der er ingen tvivl om, at det er vores base. Vi har enkelte aktiviteter inde på Østerstrand og i Kanalbyen, og det kunne tænkes, at vi kommer til at indrage Sundhedshuset, men vores base vil forblive her,” slutter Tony Brazil.

https://www.facebook.com/events/caf%C3%A9-razz-middelfart/foredrag-morten-spiegelhauer-bag-om-operation-x-cafe-razz/1763579550454511/