Der var i dag fest i Fredericia Idrætscenter, hvor Idræt i Dagtimerne fejrede 30 års fødselsdag. For 30 år siden havde Fredericia mange skifteholdsarbejdere og arbejdsløse samt en stor idrætshal med mange tomme lokaler i dagtimerne. Det gav ideen til at starte Idræt i dagtimerne (IID) som et idrætstilbud til alle, der havde fri om formiddagen.

I dag er der mere end 1000 medlemmer af IDD, kunne bestyrelsesformand Hanne Lumbye fortælle fra talerstolen, da hun tog ordet kl.12.12. Rundt omkring højbordene stod mange medlemmer og nød sandwich, forfriskninger og taler.

Formand Hanne Lumbye delte ud af de gode historier.
Foto Thomas Lægaard, Fredericia Avisen

“Det er dejligt, at så mange er mødt op. Jeg vil dele med jer, hvorfor jeg selv blev aktiv. Vi var på en rejse, hvor den ældste deltager var 80 år. Men det forhindrede ham ikke i, som den eneste at tage trapperne med kufferten i fuld fart. Det var også ham, som tog kufferterne ud og ind af bussen, når vi nåede frem. Jeg sagde til ham. Du har et godt helbred. Han svarede: Nej, jeg har viljen, og så laver jeg 20 minutters motion, hver dag,” fortalte Hanne Lumbye og fortsatte:

“Mange har en historie, der har sat os i gang. Vi skal gøre noget for os selv. Sådan var det også i 1988, hvor Fredericia havde mange langtidsledige. Men man fik en ide, et kosteskab blev til et kontor, og så skete der noget i rammerne herude i Fredericia Idrætscenter. Det blev lynhurtigt en stor succes, og gennem de sidste 30 år er der sket ubeskriveligt meget. Det handler ikke kun om vores 27 aktiviteter. Vi vægter også socialt samvær højt. Der er altid kaffe på kanden – og man kan komme alene, det gør mange andre også.”

300 sandwich var smurt til lejligheden, hvor godt 200 mødte op for at fejre Idræt i Dagtimernes fødselsdag.
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Så blev det Borgmester Jacob Bjerregaards tur til at tale, han var også meget stolt af udviklingen. Han blev præsenteret på scenen som en af de første, der var med dengang af IDDs daglige leder Tony Brazil. Det grinte tilhørerne lidt af, mens Borgmesteren fik fem til at hæve hænderne. De var med dengang, hvor han selv var 10 år og så sagde han:

“Kæmpe stort tillykke. Jeg er enormt glad for, at vi fejrer jer i dag. Det er en stor succes, vi fejrer. Et fantastisk projekt. Jeg har glædet mig meget. Tak til Hanne Lumbye for invitationen. IID er et af de projekter, som vi kan være meget stolte af i Fredericia. Som Fredericia Kommune er vi stolte over, at være en del af projektet, som får mange mennesker op af sofaen. Som får mennesker til at være aktive – kalenderen er spækket med rigtig mange aktiviter for en hver smag. Det er enormt imponerende, når man ser alle de varer, I har på hylderne.”

Borgmesteren fortsatte efter klapsalverne:

“Ingen havde forestillet sig, at det ville blive så stort som i dag med fire fastansatte, timelønnede instruktører, trofaste frivillige, som får det til at fungere. Det er jer, som gør det muligt. En kæmpe tak fra Fredericia Kommune.” sagde Borgmesteren

Der blev også spillet musik til festen i dag.
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Idræt i Dagtimerne viste også en flot præsentationsfilm, der tog os tilbage i tiden og frem til i dag. Der er mange unikke historier og det mærkede man, da der ved højbordene blev talt om minderne fra dengang og ikke mindst om tirsdagkaffen.