IDEmøblers sortiment af havemøbler er så stort, at kæden de senere år har haft svært ved at vise det ordentligt frem for sine kunder. Derfor har kæden i år tænkt ud af boksen, er blandt andet blevet inspireret af tendenser fra udlandet og tester et spritnyt koncept af, der ikke tidligere er set her i landet i sådan en stor skala fra en større detailkæde. Foran bolighuset i Fredericia står to specialudviklede 20 fods containere, som hver morgen åbnes i langsiderne og omdanner IDEmøblers udeområde til et stort univers med masser af havemøbler, sommerstemning og gårdhavemiljø.

”Tidligere har vi gjort som de fleste andre og stillet vores havemøbler op bag et aflåst hegn. Men vi ville give vores kunder en bedre oplevelse og vise hele vores sortiment frem på en inspirerende og ny måde. Vi har allerede fået mange positive tilkendegivelser fra kunder og en positiv vækst i omsætningen på havemøbler,” siger Lars Iversen Pontoppidan, butikschef i IDEmøbler Fredericia. IDEmøblers løsning med en integreret pop-up-shop foran bolighuset er fleksibel og giver plads til hyppig fornyelse. Om aftenen pakkes havemøblerne ned, og containerne bliver lukket – og om morgenen indretter bolighusets medarbejdere igen gårdhavemiljøet.

”Vores nye pop-up-univers lægger op til, at vi eksperimenterer mere med forskellige indretningsmuligheder fra dag til dag, og det kan forhåbentlig inspirere vores kunder til at få øjnene op for de mange muligheder, man har for at indrette sin have”, forklarer Lars Iversen Pontoppidan. Ifølge ham ser man ikke andre steder for tiden, hvor en såkaldt pop-up-løsning er blevet tænkt ind i det eksisterende butikskoncept direkte foran bolighuset. Konceptet er udviklet i samarbejde med Boxit i Aalborg, og ifølge Lars Iversen Pontoppidan bliver det ikke sidste gang, at IDEmøbler går nye veje for at nytænke sit butikskoncept. ”Vi har på den ene side formået at skabe interessante udstillinger for vores kunder, så tankegangen om pop-up-koncepter er helt klart noget, vi vil arbejde videre med fremadrettet,” siger Lars Iversen Pontoppidan.