Idrættens Analyseinstitut har netop sendt spørgeskemaer ud til sin nyeste undersøgelse af danskernes idrætsvaner. Den adskiller sig fra tidligere undersøgelser ved at vende tilbage til de samme deltagere flere gange over et år for at høre, om de har ændret vaner og i givet fald hvorfor.


Idrættens Analyseinstitut (Idan) har fulgt danskernes idrætsvaner under coronakrisen, og det arbejde fortsætter nu med en stor landsdækkende undersøgelse, der følger de samme borgere hen over et helt år. I denne tid beder Idan derfor 20.000 børn og voksne om at beskrive, hvordan de er aktive – eller ikke aktive – inden for sport og motion.
Det er fjerde gang siden 2007, at Idan undersøger danskernes idrætsvaner, og denne gang får undersøgelsen en ny dimension ved at være en såkaldt forløbsundersøgelse.

”Som noget nyt inviterer vi deltagerne til løbende at svare på opfølgende spørgsmål hen over et år. På den måde kan vi følge deltagerne og bedre forstå forandringer, for eksempel hvorfor nogle går i stå, mens andre går i gang,” fortæller analytiker i Idan, Steffen Rask, der er projektleder på undersøgelsen.

  1. gang idrætsvanerne bliver undersøgt i Danmark
    Traditionen for at undersøge, hvordan danskerne dyrker – eller ikke dyrker – sport og motion, går helt tilbage til 1964. Undersøgelsen, der netop er sat i gang, bliver den tiende af slagsen.
    ”Henover seks årtier er der sket rigtigt meget. Først og fremmest er danskerne blevet meget mere aktive, men vi er også blevet aktive på andre måder. I de senere år har fitness fyldt meget og fået mange danskere med på aktivitetsbølgen, og vi kan også se, at naturen betyder mere og mere for den måde, folk er aktive på. Folk er ude at løbe, vandre og cykle i naturen som aldrig før,” fortæller Jakob Rathlev, direktør i Idrættens Analyseinstitut.
    Forandringerne gør, at det hele tiden er interessant at følge udviklingen i idrætsvanerne og skabe viden, som kan bruges af beslutningstagere, idrætsorganisationer, uddannelsesinstitutioner, kommuner og andre interessenter, der arbejder med at understøtte og udvikle idrætslivet i Danmark.
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer