Det går godt for Ida Gard og syd for grænsen er tyskerne efterhånden helt klar over, hvem den nordjyske sangerinde er. Det sidste halve år er det blevet til mere end 50 koncerter Tyskland – og en hel del af dem er blevet spillet for udsolgte huse.
Den travle nordjyde har dog på ingen måde ikke glemt Danmark og er netop nu på forårstourné rundt i landet. Den 10. april kan hun opleves live på Det Bruunske Pakhus.

Om de danske koncerter siger Ida Gard:
”Jeg glæder mig rigtig meget til at komme hjem og spille koncerter i Danmark. De sidste knap to år har fokus mest været på Tyskland. Det er fedt at der sker ting i udlandet men der er altid noget særligt og næsten familie-agtigt ved at spille i Danmark.”

Publikum kan forvente at få en koncertoplevelse med både gamle kendinge og spritnyt materiale, da sangerindes tredje album ”Womb”, udkom i februar.

”Womb udkom i februar og planen er at spille meget af materialet derfra. Men selvfølgelig også sange af ældre dato. Det seneste år har live-setupet bestået af mig på sang/guitar og Anne Kirstine Winkler på trommer/kor. Og det her bliver så første gang den konstellation skal på tour i Danmark. Det giver stor frihed og masser af spillerum kun at være to på scenen men også nogle udfordringer fordi musikken er indspillet med flere instrumenter. Vi kommer altså til at skulle være kreative i fortolkningerne af sangene.”

Nyt album inspireret af bestseller
Rammen for sangerindes seneste album, har været Mikael Niemis roman ”Populærmusik Fra Vittula”. Med ”Womb” er Ida gået på opdagelse i bogens mange og forskelligartede personligheder. Teksterne er skrevet i jeg-form og hun har brugt karakterernes øjne og stemmer til at fortolke, både hvad der står skrevet, men også hvad der foregår mellem linjerne i romanen.

”I produktionerne har jeg haft for øje at sætte den fysiske ramme for fortællingerne; den fiktive dagligstue, parkeringspladsen eller Torneälven, som løber gennem byen Pajala i Nordsverige, hvor handlingen finder sted.”

Anmelderne har været glade for Idas tredje album, musikanmelder Ivan Rod skriver bl.a. i musikmagasinet GAFFA ”Alt i alt er der tale om et album af internationalt tilsnit – et album, der potentielt kan bane vej til bredere vognbaner.” og kvitterer med 4 stjerner.
Koncerten vil byde både på nye og gamle numre, og publikum er garanteret en dragende oplevelse i Ida Gards magiske selskab.