Fra mandag den 27. marts vil der igen køre IC4-tog med passagerer. Togsættene vil blive sat trinvist i drift, og der vil derfor også i en kortere periode være ændringer til den normale køreplan.

“Jeg er glad for, at vi fra mandag kan tage de første skridt til at få den normale køreplan tilbage til vores kunder,” siger Anders Egehus i en pressemeddelelse, der er driftsdirektør i DSB.

Det betyder i første omgang, at der fra mandag den 27. marts igen kører IC4 tog som myldretidstog på strækningen mellem Aarhus og Fredericia. Fra onsdag den 29. marts udvides driften med regionaltog mellem Aarhus, Fredericia og Esbjerg, ligesom X-lyn morgenafgangen fra Aarhus og Odense til København igen vil køre.

Alle IC4-tog har siden tirsdag den 7. marts været taget midlertidigt ud af passagerdrift på grund af en hændelse, hvor en hydraulikpumpe på et IC4-tog gik løs.

“Vi har nu fået skabt en midlertidig løsning, der sikrer, at det ikke udgør en sikkerhedsmæssig risiko, hvis vi oplever nye tilfælde med løse hydraulikpumper,” siger Anders Egehus, driftsdirektør i DSB.

Hydraulikpumperne sikres med en wire og der gennemføres overvågning og hyppigere inspektioner af togsættene.

“Vi arbejder fortsat med at skabe en permanent løsning, så hydraulikpumperne ikke går løs. Men i første omgang har vores fokus været at få IC4-togene sikkert på skinnerne igen til gavn for vores kunder,” siger Anders Egehus.

Ændringerne vil fremgå af DSB.dk og af Rejseplanen.