Fredericia: Mens fysiske rum har været lukket, for at holde coronavirus på afstand, pibler livet frem i nye rum. Det gælder også Strategi for Udsatheds kampagne ’Fredericia for Fællesskab’. Det er ikke bare forårssolen, der varmer karantæneramte og lidt bekymrede hjerter. Fredericias ambassadører for udsatte er også solstråler, der når helt ind til mange af byens udsatte grupper.

Strategi for udsathed: hvor ideer fik ben at gå på

Strategi for Udsathed er en strategi som Social- og Beskæftigelsesudvalg og Udsatterådet tog initiativ til i 2018. Målet var (og er), at forebygge og mindske udsathed i Fredericia Kommune. Strategien gik hurtigt fra ide til handling, da en række ambassadører bakkede op med konkrete tiltag ved hjælp af nye handlingsnetværk.

Fredericia for Fællesskab

I 2019 nedsatte Strategi for Udsathed et handlingsnetværk, der arbejder for at styrke fællesskaber i Fredericia. I januar 2020 valgte handlingsnetværket at skrue op for indsatsen. Derfor indkaldte de alle deres 140 med-ambassadører til en workshop, hvor formålet var at lægge fundamentet for en kampagne: ’Fredericia for Fællesskab’. En kampagne der skulle løbe af stablen i uge 24.

Workshoppen blev afholdt i Sundhedshuset d. 29. januar, hvor 80 engagerede ambassadører mødte op; borgere, virksomheder, organisationer, foreninger og kommunale tilbud. På workshoppen blev det besluttet, at kampagnen skal henvende sig til alle byens borgere.

-Håbet er, at kampagnen bliver en øjenåbner i forhold til hvor mange forskellige fællesskaber byen allerede rummer – og en invitation ind til dem, der savner fællesskab, Christina Olesen, daglig leder af Fredericia/Middelfart selvhjælp og medlem af handlingsnetværket.

Fællesskaber finder nye rum

Kampagnen blev lukket sammen med resten af Danmark, da smittekurven blev for stejl, og flyttet til 2021, men kampagnens mange ildsjæle slukkede ikke. De arbejde for at finde nye rum, så budskabet om ’Fredericia for Fællesskab’ når ud – om end det bliver på corona-præmisser.

I uge 24 sættes der spot på fællesskaber. Strategi for Udsatheds Facebookside bliver ’moderskibet’ for kampagnen og de øvrige ambassadører deler derefter ud på alle deres platforme. Ugen igennem vil der dagligt være aktiviteter, som man kan lave sammen samtidig med, man holder afstand. Der bliver banko, ’vis mig dit yndlingsspot i Fredericia’, gåture og meget, meget mere.

En kærlig tanke

Handlingsnetværket er i fuld sving med forberedelser

– Jeg synes da, det er ærgerligt, at kampagnen ikke kan forløbe i de fysiske rum som først tænkt. Men vi skal passe godt på hinanden, og det gør vi ved at holde afstand. Vi er klar over, at ikke alle der har mulighed for at deltage på de sociale medier. Dem vil vi savne. For at de ved, at vi har tænkt på dem har vi pakket 100 poser med sødt og en lille hilsen, som vi deler ud til nogle af dem, der ikke har mulighed for at deltage, siger fortæller Louis Lindholm, der er leder af Frivilligcenter Fredericia og medlem af handlingsnetværket bag kampagnen.

Ingen skal stå udenfor fællesskab

Projektleder i Strategi for Udsathed, Louise Gade Ellekrog, glæder sig over, at kampagnen Fredericia for Fællesskab har fundet nye rum.

– Jeg er lykkelig for, at vi alligevel kunne finde en måde, at gøre opmærksom på problematikken i at stå udenfor fællesskabet og særligt i en tid, hvor fællesskabet synes at være mere nødvendigt end aldrig før, fortæller hun.

Programmet for kampagnen ’Fredericia for fællesskab’ bliver lagt op på Strategi for Udsatheds Facebookside i uge 23.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer