Grundet lyn og torden blev opgøret mellem FC Fredericia og Fremad Amager afbrudt, men Jonas Dals tropper bevarede overblikket og vandt 3-1 efter ellers at være kommet bagud.

FC Fredericia tog i dag mod Fremad Amager til den første kamp med tilskuere siden d. 10. november, hvor modstanderen var Skive, som vandt opgøret med 0-2. Da forårets kampe mod Viborg og Vejle er endt med nederlag skal vi derfor helt tilbage til d. 6. november for at finde den seneste FC Fredericia-sejr på Monjasa Park, der var mod FC Roskilde, som blev sendt hjem med et nederlag på 2-0.

https://www.vinmedmere.dk/

Dagens modstander Fremad Amager har et godt tag på FC Fredericia. De har vundet de seneste fire opgør mod FC Fredericia, og vi skal helt tilbage til d. 20. maj 2007 før FC Fredericia sidst vandt over Fremad Amager på eget græs, men retfærdigvis skal det nævnes, at Fremad Amager siden dengang kun har gæstet Fredericia fire gange.

Raahauge afløste Nybo i målet grundet en skade. (Foto: Magnus Runge / Fredericia AVISEN)

Til dagens opgør havde Jonas Dal blandet kortene i forhold til det seneste opgør mod HB Køge. Alexander Nybo var ikke blevet sin skade helt kvit, og derfor startede Andreas Raahauge på kassen, og så havde Erik Nissen afsonet sin karantæne og røg tilbage i startopstillingen. Sidst FC Fredericias spillede på Monjasa Park mod Vejle var Steven Enna med fra start, men han startede ud mod HB Køge, men i dagens opgør mod Fremad Amager var Enna atter med fra start.

Det gav følgende startopstilling:

Andreas Raahauge
Jacob Buus – Erik Nissen – Mathias Johannsen – Nicolaj Ritter
Andreas Oggesen – Christian Ege Nielsen
Anders Holvad – Victor Torp – Agon Mucolli
Steven Enna

I forhold til de seneste fire spillerunder i NordicBet Ligaen var det igen tilladt med tilskuere. På Monjasa Park blev der derfor lukket omkring 350 tilskuere ind, da forsamlingsforbuddet med 500 skulle opretholdes og iblandt de 500 tæller de to hold, stadionpersonale osv.

Efter en start, hvor Fremad Amager truede med kontraløb, satte FC Fredericia sig på spillet og det skabte flere store chancer af sig som opgøret skred frem. Efter 22 minutter sendte Holvad et indlæg ind i feltet og Agon Mucolli steg til vejrs, men han måtte se sit kraftfulde hovedstød blive reddet i sidste øjeblik af Niklas Dannevang. Den havde fleste på Monjasa Park ellers set inde.

FC Fredericia pressede på i kampens indledning. (Foto: Magnus Runge / Fredericia AVISEN)

Minuttet efter lugtede det for alvor af en fredericiansk føring. Nicolaj Ritter tog et hjørnespark i højre side, og det var ved at snige sig direkte i mål, men Dannevang fik slået bolden ud i feltet. Bolden landede mellem venner og fjender, og det var millimeter fra FC Fredericia fik skovlet bolden i mål.

I stedet for at komme foran blev FC Fredericia fanget i en omstilling efter 27 minutter. Kristoffer Munksgaard blev sendt i dybden, og han satte Erik Nissen og Mathias Johannsen af, og i den direkte en-mod-en duel mod Raahauge svigtede Munksgaard ikke og scorede sit ottende sæsonmål, der bragte Amager foran stik mod spil og chancer.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

FC Fredericia havde optræk til flere store chancer efterfølgende, men det blev ved med at være lige ved og næsten. Efter 39 minutter var det i stedet Amager, der bød sig til, da Emmanuel Toku fik bolden efter et indkast. Den vævre spiller forsøgte sig med et venstrebensspark, der så farligt ud, men Raahauge havde styr på det og lod bolden gå ud til målspark.

Efter et hjørnespark udlignede FC Fredericia (Foto: Magnus Runge / Fredericia AVISEN)

Udligningen kom lige før pausefløjtet. Det skete, da Christian Ege Nielsen fik hovedet på et hjørnespark og sendte bolden videre ind i feltet, hvor Mathias Johannsen dukkede op og udlignede til pausestillingen 1-1 efter en første halvleg, som FC Fredericia burde have ført, hvis man kigger på spil og chancer.

Fra anden halvlegs start var Nicolaj Ritter ved at bringe FC Fredericia i front. Han forsøgte sig fra kanten af feltet med et venstrebensforsøg, og på det efterfølgende hjørnespark fik Christian Ege Nielsen banket bolden mod mål, men forsøget røg over Dannevangs mål.

I stedet for at fortsætte presset indsneg der sig en række fejl, der gjorde, at Amager truede det fredericianske målfelt, men med en halv times tid igen gav det bagslag. Redá Rebei gik for hårdt ind i en duel og lavede frispark, og han fik sit andet gult og dermed var FC Fredericia i overtal resten af kampen.

Gertsen kom straks i fokus. (Foto: Magnus Runge / Fredericia AVISEN)

Med 25 minutter igen skiftede Jonas Dal ud for første gang. Ud gik Anders Holvad og Victor Torp, der begge havde været anonyme i anden halvleg, og de blev erstattet af Kristian Kirkegaard og Mathias Gertsen, der gik direkte ind og overtog Holvad og Torps position på banen.

Hurtigt kom Gertsen i fokus. I det 70. minut blev han nedlagt lige udenfor Amagers felt, og det efterfølgende frispark tog han selv, men forsøget røg direkte ind i Amagers mur. I situationen efterfølgende trak Jacob Buus ind i banen og skød med venstre, og det forsøg var ved at snige sig i mål, men Dannevang slog bolden ud til hjørnesparket. Hjørnesparket tog Ritter sig af, og ved bagerste stolpe var Ege fri, men han ramte ikke bolden.

Jacob Buus bragte FC Fredericia foran. (Foto: Magnus Runge / Fredericia AVISEN)

Ind kom bolden i det 75. minut. Jacob Buus steg til vejrs fra en spids vinkel. Hovedstødet fik så meget kraft på, at det gik i mål og det bragte FC Fredericia foran med 2-1. I samme situation blev Buus netop skiftet ud til fordel for Henry Uzo, og så var der ellers dømt fejring af målscoreren fra Red Pride, men jublen varede kort. Fire minutter senere lød der et ordentligt tordenbrag, der fik dommeren til at afbryde kampen midlertidigt.

Fremad Amager benyttede tordenpausen til at skifte ud. Ud gik midtbanespilleren Pierre Larsen og ind kom angriberen Anton Googe, og det skulle være med til at presse FC Fredericia i den resterende del af kampen. For at krige sejren hjem skiftede Jonas Dal amerikanske Steven Enna ud med Dennis Høegh, da der resterede fem minutter og straks kom Høegh i fokus. Han fik bolden i feltet, men i den sillende regn lykkedes det ikke at få prikket bolden i mål.

Lige da overtiden på fire minutter blev annonceret slog FC Fredericia til igen. Agon Mucolli tog sig en dribletur og endte med at spille Agon Mucolli fri midt for mål, og den rutinerede FC’er svigtede ikke. Han sendte sikkert bolden i mål til 3-1, og dermed endte FC Fredericia med at vinde opgøret.

Med sejren er FC Fredericia på en foreløbig andenplads. Næste gang FC Fredericia skal i aktion er på fredag, hvor modstanderen er Viborg på udebane.

Se her flere billeder fra kampen:

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer