Fredericia AVISEN var med i skoven, da skovarbejderne fra Fredericia Kommune trimmede ud i de gamle bøgetræer, som rækker ud over jernbanesporene gennem Hannerup Skov.

Det tog lidt tid at finde skovarbejderne, men efter jeg kom tættere på, kunne man se savsmuld og de letgenkendelige orange-neonfarvede uniformer og dertil sikkerhedshjælme. En traktor holdt næsten ude ved vejen, den var tilkoblet nogle hvide nylonreb.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Jeg bliver ført ned til skovarbejderne, fordi sikkerheden skulle være i top, når man har en repræsentant fra AVISEN med i skoven. Nærmest som en sti, fulgte jeg en stor nedlagt bøg. Da jeg kom ned til enden af stammen, blev jeg mødt af skovarbejder, Søren Karlsen.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Søren fortæller, “Bøgetræet er cirka 38 meter langt, det vi laver er retningsbestemt skovning, så stammerne falder ind i skoven og ikke mod sporet. Vi har skudt helt gammeldags med bue og pil, så vi kunne sætte nylontove op i træerne, de er med til at sørge for at retningen kan styres”.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Der er meget togtrafik gennem skoven i Fredericia, derfor er der meget at regulere, grenene trækker tit ud mod lyset, som gør, at der er fare for at grene og andet falder på sporet, og hermed stopper togdriften. Der skal fældes 60 træer i denne omgang, startende fra nord. Det tager cirka en uge og i næsten et hvert år bliver der fældet ud mod banen. Det at plante nye træer kommer helt af sig selv, flere steder, hvor vi står er der små bøgetræer, som om få år er på vej til at blive de nye mastodonter.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Træerne er mellem 80 og 100 år gamle, det er også den alder, hvor selve træet falder i værdi. Udbyttet er brænde og det bliver solgt via kommunen.

De tre dygtige skovarbejdere fælder et træ, som man kan se i vores film. Men inden kommer Søren med en melding, jeg tror, at de fleste danskere kan finde glæde i.

“Da jeg var oppe at kravle i bøgetræerne, kunne jeg se at knopperne, at de var begyndt at åbne sig. Udover, at det er godt vejr i dag, tyder det på et tidligt forår”, siger Søren.

www.eventc.dk
Skal du med til nogle fede koncerter? Klik her og se mere.