Mandag trænede Fredericia KF for første gang siden, at de gik på vinterpause. Med til træningen var flere af klubbens ungdomsspillere, der blev matchet på et højt niveau.

18 spillere fra Fredericia KF tyvstartede mandag træningen, og det var en blanding af seniorer og ungdomsspillere helt ned til 14 år.

Træningen fandt sted på kunstgræsbanen hos EGIF Fodbold, der er en del af Fredericia KF-samarbejdet. Til stede til træningen var Martin Marcher, der er talentkoordinator hos Fredericia KF og ham talte vi med om hvordan det er for ungdomsspillerne at træne med Jyllandsserie-holdet.

”Det er ikke noget problem for dem. Det tekniske niveau kan de godt være med på,” siger han.

Første træning var en blanding af seniorspillere og ungdomsspillere. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Fredericia KF’s seniortrup er ung og det gør, at det er nemmere at have ungdomsspillere med, da der ikke er så stor aldersforskel.

”De var selvfølgelig spændte på at træne med, men nogle af dem har været med før og kender flere af spillerne fra tidligere. De yngste af seniorerne er kun 18-19 år, så der er ikke så stor forskel. De er gode til at tage imod de unge og lære fra sig,” forklarer Martin Marcher.

U15-holdet hos Fredericia KF spiller i den bedste række og U18 spiller i liga 1, der er den højeste række for klubber uden licens. Derfor er der en forventning om, at klubbens ungdomsspillere på sigt kan markere sig både på klubbens førstehold og måske i endnu bedre klubber.

”Vi håber, at de kommer på vores eget hold og de bedste kan måske blive sendt videre til Kolding og Odense,” fortæller Martin Marcher.

Cheftræner Kristian Rasmussen var glad for at se spillerne igen. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Målsætningen er top-3

I foråret 2019 var Fredericia KF suveræne og rykkede op i Kvindeserien, men i efteråret måtte holdet sande, at de ikke kunne holde sig i rækken og rykkede ned.

”Det var ærgerligt, men vi må erkende, at vi altså spillede blandt de 60 bedste hold i Danmark og kun trænede 1-2 gange i ugen. Vores modstandere trænede tre gange i ugen og når det gjaldt, var vi ikke helt klar,” siger Fredericia KF’s seniortræner, Kristian Rasmussen.

Selvom det var første træning blev der ikke hvilet på laurbærerne. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Et af de problemer Fredericia-klubben lider under er, at klubbers unge spillere søger til andre byer for at studere.

”Man ser i en by som Aarhus, at klubberne deroppe har stop for spillertilgange, fordi de ganske enkelt ikke har plads til dem. Så stor luksus har vi ikke, men vi har nogle gode unge spillere,” forklarer Kristian Rasmussen.

Med nedrykningen til Jyllandsserien ville det oplagte være at gå efter oprykningen igen. Så ambitiøst melder Kristian Rasmussen det ikke ud – han har som del mål at ende i top-3.

”Vi skal op på stepperne. Vi skal først og fremmest lære de unge spillere noget, og selvfølgelig er resultaterne vigtige, men vi skal først og fremmest spille fodbold. Det er sjovere at spille pænt og sjovere at se på, end når man bare spiller noget tonserbold,” siger Kristian Rasmussen.

I forbindelse med den nye sæson har Fredericia KF’s seniortrup fået tilgang af nogle spillere fra klubbens U18-hold og udover dem forventer Kristian Rasmussen, at truppen bliver suppleret med 2-3 spillere ude fra.

Se her flere billeder:

http://fredericiateater.poweredbyintegra.dk/oversigt.aspx?filmid=203&forestillingid=&internetserial=&webkode=&err=&
0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer