Tirsdag aften blev der igen offentliggjort ledighedstal for landets kommuner. Der er mange nyledige – men ikke så mange som der kunne have været. I forhold til landsgennemsnittet klarer Fredericia sig super godt – og det vækker glæde hos Peder Tind, formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget.

“Generelt kan man sige, at hver eneste der bliver arbejdsløs, det er rigtig ærgerligt. Jeg håber, at når denne krise er overstået, at de der er blevet arbejdsløse midlertidigt kan vende tilbage til deres arbejde. Det er håbet”, siger Peder Tind til Fredericia AVISEN.

“Jeg tager hver eneste, og det gør vores dygtige medarbejdere selvfølgelig også, hver eneste dybt alvorligt. Hver eneste gang en bliver arbejdsløs er det jo alvorligt. Men man kan sige, at når det er sagt, så sammenlignet med landsgennemsnittet ligger vi rigtig pænt i Fredericia. Det gør mig selvfølgelig rigtig glad, at vi ligger rigtig pænt”, fortsætter han.

“På en eller anden måde kan man sige, at det på den ene side er alvorligt, at ledigheden i Danmark stiger så meget som den gør, men når det er sagt og man sammenligner Fredericia med de omkringliggende kommuner og landsgennemsnittet, så ligger vi rigtig pænt. Sådan historisk har man altid sagt, at når kriser de kradser, så er Fredericia en af de byer der bliver ramt hurtigst og hårdest. Det er de her tal beviset på, at sådan er det ikke længere”, slår Tind fast.

“Jeg er altid enormt fokuseret på opgaverne. Lige siden jeg fik ansvaret har det været store beslutninger og relativt mange store forandringer vi har skullet lave. Når der kommer nye tal og undersøgelser, så har jeg altid forholdt mig til dem – og det gør jeg også med den her. Så er det klart, at når tallene er så gode som de er nu her, trods at det er en stigning, så er jeg rigtig tilfreds og glad”, siger han og fortsætter:

“Der skal lyde en stor ros til Fredericias virksomheder og ros til vores medarbejdere, som yder en stor indsats. Både for at holde på medarbejderne som virksomhed, men også vores medarbejdere, der er dygtige til at tage fat i de der måtte blive arbejdsløse. Så det er en meget stolt og tilfreds Peder du taler med nu, set i hele lyset af, at det er en krise vi står i”.

2 KOMMENTARER

  1. Jeg tror at du skal analysere lidt mere på tallene Peder.
    Det er jo ikke Fredericia der klarer sig godt; men Fredericia der har en erhvervsstruktur, der ikke giver så mange ledige. F.eks. er al logistikvirksomhed under totalt overgear i denne “stay-home” periode, og det er jo præcis et af Fredericias hovedområder.
    Jobcenteret har muligheden for at gribe fat i de langtidsledige, nu hvor der opstår job af lettere karakter i forbindelse med krisen. Det er rengøringsarbejde og pædagogmedhjælper job. Med brug af værktøjrene i den arbejdsmarkedspolitiske værktøjskasse, er her mulighed for at vende corona-krisen til en gevinst for de ledige.
    Og så har vi da lige et skattecenter der er på vej. Jeg høre ikke noget om at jobcenteret er first-mover på at skaffe medarbejdere til det! Hvordan går det lige her?

  2. enig med Bjørn Medom, et andet element er også hvor lang tid det her udvikler sig, for så er det ikke helt sikkert at Peder Tind er så optimistisk. Jeg er også enige med Bjørn vedr. langtidsledighed, for man smider store beløb ud til virksomhederne, så de kan overleve og opretholde deres levefod, men så skal der vel tilbagebetales et eller andet vedr. samfundsansvar.

    Og ja skattecenter, hvilke planer har Peder Tind ? er det rengøringsarbejde igen eller ?

Leave a Reply