I dag møder FHK Århus på udebane, og med klubbens ambitioner taget i betragtning, så er det en kamp, hvor der skal præsteres og vise, at holdet som minimum kan spille med om en placering i top-8.

Sæsonens første kamp mod BSH var ikke en kamp, hvor der var kalkuleret med point for FHK, da midtjyderne er i en klasse, som FHK ikke kan matche set over en hel sæson. Derimod er Århus en anden størrelse, som FHK kan gøre sig forhåbninger mod.

»Vi glæder os rigtig meget til kampen, og det er selvfølgelig et hold vi gerne vil slå. Århus er et hold vi skal nærme os i forhold til sidste sæson,« siger holdets cheftræner, Jesper Houmark.

Mod BSH indkasserede fredericianerne 39 mål, og det er selvsagt for mange til at vinde en håndboldkamp. Derfor har fokus været rettet på den defensive del af spillet inden dagens opgør.

»Vi har arbejdet på at blive skarpere i vores returløb, og hvordan vi skal møde dem, når vi kommer ned og stå, men man kan ikke sammenligne de to hold. Århus spiller meget mere individuelt end BSH, og det er derfor en anden type spil vi skal være klar på,« forklarer Jesper Houmark og kommer ind på FHK’s vinderchancer i opgøret:

»Det kommer an på hvilken dag det er. Det gælder både for dem og os. Århus har sat et stort kryds ud for kampen og har tænkt, at den er definerende for deres sæson, og for os er den vigtig i forhold til, at det er et skridt tættere på top-8.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Skader præger stadig FHK, og det forventes, at Rasmus Thiemer-Jensen, Kristian Olsen, Rune Andersen og Jakob Frederiksen også er ude af opgøret mod Århus. Det giver særligt kvaler i bagkæden i forhold til den plan FHK havde forud for sæsonen.

»Hvis vi kigger på sidste sæson ændrer det ikke på det store for os, da vi der spillede med tre højrehåndede bagspillere i store dele af sæsonen,« siger Jesper Houmark, der i den henseende kan glæde sig over, at højrehænderne præsterede godt mod BSH.

Op til sæsonen har Århus skiftet en del ud i truppen. Hele deres startopstilling fra sidste sæson er væk, og det gælder ikke mindst deres målfarlige bagkæde, der bestod af Torben Petersen, Nikolaj Læsø og den nuværende FHK-spiller, Anders Kragh Martinussen. Men selvom der er skiftet meget ud på Århus-mandskabet, så ser Houmark det ikke som en fordel at møde dem tidligt på sæsonen.

»Det er ligemeget hvornår man møder Århus. I sidste sæson spillede de meget individuelt, og det gør de fortsat. De bliver ikke meget bedre i løbet af sæsonen, som man normalt ser det med hold, der skal spilles sammen. Den eneste forskel for dem bliver, at der kommer mere styr på hierarkiet, når sæsonen er længere fremme, siger Jesper Houmark og peger på Århus’ profiler:

»Deres norske landsholdsback, William Aas, er en dygtig skytte, og Emil Jessen, der også spillede for dem sidste år, er dygtig. På stregen har de Lukas Jørgensen, der er dygtig, men de har generelt set et bredt hold.«

https://www.adp-as.dk/

Op til sæsonen spillede Århus og FHK en testkamp, der efter en tæt afslutning blev vundet af århusianerne med 26-25. I det opgør gjorde særligt keeperen Christoffer Bonde en forskel.

»Han havde en god kamp mod os, ja. Så det handler om at få puttet bolden i kassen i modsætning til det opgør. Får vi hul på Bonde, så får vi også hul på Århus som hold,« lyder spådommen fra Jesper Houmark.

Der er kampstart mellem Århus og FHK klokken 18:30 i Ceres Arena.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer