Perhaps i Købmagergade kan i dag fejre to år med tapas og vin under makkerparret Täkker og Schmidt Jensen. Fredericia AVISEN møder de to passionerede kokke, Mads og Thomas, som i dag kan se tilbage på en travl og lærerig periode i deres liv.

“Perhaps er en moderne tapas- og vinbar i hjertet af Fredericia, placeret ved siden af det historiske Axeltorv. Stedet er indrettet i en rolig afslappende stil og atmosfære med runde borde, rå beton, kobberrør og moderne belysning, der sender drømmene mod New York, London og Paris”, sådan skriver Perhaps på deres hjemmeside. Jeg har altid haft de samme associationer til storbyen, når jeg har besøgt stedet og fundet restauranten lidt atypisk for Fredericia.

perhaps

Men Perhaps har nu to års fødselsdag under deres ledelse. Jeg møder Mads Täkker ved baren og vi går bagerst i restauranten, hvor Thomas Schmidt Jensen står og forbereder nogle af dagens tapas.

Perhaps
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Hvordan gør I opmærksom på jeres fødselsdag i dag?

“Vi holder en lille byfest for Fredericia”, joker Mads. I dag er der også Sommerrock, hvor hele Fredericia fester, det kan kaldes noget af en fejring.”

Det har været hårdt arbejde, men begge kokke er enige om, at det har været det hele værd. Selvom der har været travlt og man som indehavere ikke har meget tid, er der kommet godt med voksenpoint på skalaen. Både Thomas og Mads er blevet fædre og to bryllupper venter forude, “Vi er vel blevet mere voksne på de to år” griner Mads.

Ifølge Thomas og Mads er der stadig masser af gåpåmod til flere år på Perhaps.

En af de oplevelser, der springer frem i hukommelsen hos Mads, da jeg spørger til mindeværdig oplevelse på de to år, er den første VIP-fest for Frederica Teater. “Der var 300 gæster i restauranten, mennesker over alt. Mange sad op ad glasruderne og spiste, det var virkelig en aften, hvor vi var overalt. Men vi klarede det og har haft mange lignende arrangementer siden, men den første der var hektisk”, siger Mads Täkker.

Thomas Schmidt Jensen forklarer mig lidt, om måden han opfinder sine tapas på, og specielt Perhaps sliders er blevet et populært valg blandt gæsterne.

Perhaps
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Thomas Schmidt Jensen & Mads Täkker startede deres samarbejde og venskab startede på Gram Slot. De to unge mænd overtog Perhaps den 1. juni 2016 og deres venskab og gå på mod er klar til at tage mange flere år på Perhaps.

Tillykke

Mads Täkker fra Perhaps.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.