Vi skulle på en tur med sponsorer fra Fredericia HK til VM-kamp i Jyske Bank Boxen i Herning. Der holdt to busser klar fra Egeskov Turistfart som skulle fragte erhvervsfolk og sponsorere til folkefest i Herning.

Fra ekkoet af Borgmester Jacob Bjerregaard som lovpriste den erhvervsmæssige menighed, skulle vi haste fra nytårskur og til Boxen hvor Nicolaj Jacobsens tropper skulle underholde nationen.

Fredericia AVISEN har været repræsenteret til alle Danmarks kampe og lavet mange spændende interviews og rapporteringer, denne aften sendte vi så Andreas Dyhrberg og undertegnede afsted. Vi var i bussen med den meget engagerede Heidi Cenholt Simonsen, som er sponsoransvarlig i Fredericia Håndboldklub. Hun sørgede for traktering med sandwich, øl og vand. Humøret var højt og spændingen til aftenens kamp var sitrende i hele bussen. Før vi ramte Herning var der håndboldquiz, Heidi kom rundt med sedler med de danske spilleres navne på og blanke felter ud for hvilket nummer, som de har bag på trøjen. Hun advarede kraftigt mod at bruge digitale hjælpemidler, det bar slutresultatet også præg af. Med kun otte rigtige match mellem spiller og nummer, kunne chefredaktør Andreas Dyhrberg trække sig sejrrigt ud. Der var dog et par diskvalifikationer til stor morskab for deltagerne, da det var åbenlyst, at der var “svindlere” ombord på Fredericia HK-ekspressen. Som vi nærmede os målet var flere skiftet til rød/hvide farver.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Boxen kan noget med arrangementer, før vi så os om var bussen parkeret lige uden for indgangene til håndboldelskernes mekka. Der var en euforisk stemning blandt alle, og næsten alle var klædt i de danske farver. Det gik nemt med at komme ind, og det var nemt at proviantere. Boxen er bygget op så man nærmest går under skelettet af den store håndboldarena.

Da vi gik op ad trappen til vores pladser og første gang kunne se banen, vidste man bare, at man skulle være en del af noget stort. De få svenskere, som havde fundet vej til Danmark, var nærmest som nålen i en høstak af et menneskehav klædt i rødt og hvidt.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Jeg har aldrig været til så stor en håndboldkamp, 15.001 mennesker samlet om en blå bane. Musikken buldrer derud af som et provinsdiskotek og de mange gamle fodboldlandsholdstravere bliver sunget af et fest stemt publikum. Speakeren gejler folket op, og allerede ved præsentationen af den danske landstræner, Nicolaj Jacobsen starter en lydkulisse uden lige.

Foto: John Bo Jensen, 7evenphoto.smugmug.com

Da holdet løber på banen, og da den danske nationalsang skal lyde, kan man ikke undgå at blive berørt af samhørigheden i Boxen. Kampen i sig selv starter godt ud, men falder hurtigt i niveau og bliver en rodet affære. Stemningen er urokkelig, de danske fans elsker landsholdet og de følges i tykt og tyndt. Der er er fællessang og selv den mest kitchede sang eller sejlen op af åen, bliver modtaget som var de fremført af Michael Jackson. Flere gange synger folk med på Volbeat og Magtens Korridors elskede og hadede klassiker For Evigt, også selv om den ikke spilles i anlægget. Det er en folkefest uden lige, og der laves bølgen flere gange, som var det VM i Mexico, men her hedder heltene Hansen, Landin og Toft fremfor Elkjær, Laudrup og Simonsen.

Foto: John Bo Jensen, 7evenphoto.smugmug.com

Inden kampen går Fredericia AVISEN hen til Ole Mortensen, indehaver af MIAMI TØJeksperten, der er med sponsorbussen og spørger Ole om, hvordan det er at være en del af det store setup i Boxen.

“Der er en fantastisk stemning, og det er virkelig en fed oplevelse at være her,” siger Ole og kommer ind på, hvordan det er at møde erhvervsnetværket i andre rammer end normalt:

“Det har været socialt hygge, og når man hygger, så kommer man automatisk også til at netværke,” fortæller Ole.

Ole Mortensen under kampen. Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Har du været til en landskamp før?

“Ja, jeg var til en landskamp i Aarhus for et par år siden, men det her er noget andet. Det er helt vildt,” forklarer Ole.

Hvem er din favoritspiller?

“Det er Rasmus Lauge, han er rigtig dygtig, synes jeg,” udtaler Ole og kommer med sit bud på, hvordan det kommer til at gå Danmark ved VM:

“Vi vinder,” lyder det kontante svar fra Ole Mortensen.

Foto: John Bo Jensen, 7evenphoto.smugmug.com

Danmark vinder kampen mod Sverige, og stemningen var elektrisk. Lydkulissen burde kunne nå ud til nærliggende kommuner med den store hyldest Danmarks drenge får i en kogende Boxen på heden i Herning. Stemningen fortsætter helt ind i turistbussen, der fragter de glade sponsorer tilbage mod samlingsstedet ved thansen Arena. Der er lidt småsang og sejlen op ad åen, men de fleste er trætte ovenpå en stor oplevelse til VM i håndbold.

www.eventc.dk