2021 blev året, hvor FC Fredericia fik noget de har sukket efter længe, og det er specielt det, som man ser tilbage på, når tankerne går på kalenderåret 2021 for den fredericianske fodboldklub.

Nu har vi et rigtigt fodboldstadion.

Den bemærkning er kommet fra en del efter, at FC Fredericia har fået den nye langside, der giver en helt anden oplevelse på Monjasa Park. Det er derfor et højdepunkt i sig selv, at den blev færdig og officielt blev indviet med omkring 2.500 tilskuere mod FC Helsingør tilbage i midten af september. Selve kampen bliver ikke husket for et sportslige, men derimod den folkefest, som selve eventet gav.

Af sportslige højdepunkter kommer man ikke udenom FC Fredericias indledning på sæsonen. I de første otte spilleruner i NordicBet Ligaen var fredericianerne ubesejrede, og det var på dyder, der normalt ikke er kendetegnende FC Fredericia, som er kendt for velpoleret offensiv fodbold.

Derimod havde FC Fredericia kynisme foran mål i form af specielt Samson Iyede, og defensivt var forsvaret med Alexander Nybo i målet på et højt niveau. Det gjorde, at FC Fredericia ikke behøvede ud at lave mange mål for at vinde kampene, og det gjorde forskellen i flere tætte opgør.

Af skalpe, som man husker tilbage på, er der særligt to kampe fra efterårssæsonen, der sprænger i øjnene. I Sydbank Pokalen sendte FC Fredericia Viborgs Superliga-mandskab ud efter en straffesparkskonkurrence. Reservekeeper Sebastian John blev den store helt, da han først i den forlængede spilletid pillede et straffespark, og i den efterfølgende straffesparkskonkurrence gentog han kunsten og pillede et forsøg. Til sidst blev det op til anfører Christian Ege at afgøre det hele, og han svigtede ikke med en skudfinte, hvor han næsten stoppede op undervejs og skød bolden sikkert i kassen.

Et andet opgør, er står klart i erindringen, er kampen på udebane mod AC Horsens. FC Fredericia har i særligt de seneste år haft det svært ved hold, som er højere rangerede end dem i tabellen, men fredericianerne udspillede Superliga-nedrykkerne, der bestemt ikke er noget dårligt mandskab. Forud for sæsonen var de den helt store favorit til oprykning med det setup og den trup de stadig har efter nedrykningen. FC Fredericia kom bagud 1-0, men derefter tog kampen en ny drejning. Fredericianerne vandt kampen om midtbanen, og det endte med at udmønte sig i en sejr på 3-1.

Den sidste del af efteråret gik det knap så godt. Flere talte om, at det var same old story om FC Fredericia, der ikke kan når det gælder, og ikke rykker op. Fakta er dog, at FC Fredericia går ind i 2022, hvor de har fem point op til andenpladsen, der giver oprykning, og det er et acceptabelt udgangspunkt, hvis FC Fredericia er status quo, når oprykningsspillet starter. Så undgår holdet den situation, som der var i sidste sæson, hvor FC Fredericia intet havde at spille for, da sæsonen gik ind i den sidste fase.

Forude venter et transfervindue, hvor FC Fredericia er på jagt efter minimum to spillere som erstatning for Jonathan Kjær og Mikkel Basse. Det bliver ikke nødvendigvis en-til-en erstatninger, og med FC Fredericias trup taget i betragtning, kan det tænkes, at der kigges efter alternativer i front for at have flere kort at spille med, når bolden skal sparkes i mål.