Torsdag aften havde jeg fornøjelsen af at deltage i TV Syds Valgarrangement på TV.  Vi var i alt 12 deltagende byrådskandidater, heraf var de 5 af deltagerne nuværende medlemmer af det byrådet. Et af debatemnerne var fremkommet på baggrund af et ønske fremsat af borgere i Fredericia, “Rent bord og tillid til kommunen / slut med ”øv-sager”? hed emnet. Det er tydeligvis meget svært endsige næsten umuligt for byrådsmedlemmerne at nå frem til at sige, ja, jeg har et medansvar, jeg burde have opdaget at magten blev samlet i Økonomisk Udvalg, – ja, jeg burde have undret mig over den mangelfulde ansættelsesprocedure da den foregående Kommunaldirektør blev ansat, Ja, jeg burde nok have interesseret mig lidt mere for Teaterets økonomi, efter de mange tidligere økonomiske redningsaktioner fra Fredericia Kommunes side. I stedet blev seere og paneldeltagere på et tidspunkt præsenteret  for aftenens uden undtagelse mest tyndbenede og utroværdige bortforklaring fra Venstres Borgmesterkandidat Peder Tind. Peder Tind påstod minsandten, at han ikke havde haft mulighed for at bemærke at Kommunal og andre direktører samt diverse chefer forsvandt i en lind strøm, nogle af dem endda med en fyreseddel og en dyr fratrædelsesaftale i hånden, en trafik som har kostet kommunen millioner. Peder Tinds arbejdsmarkedschef forsvandt under næsen på ham. Peder Tinds forklaring:  ”Jeg kommer ikke tit nok på Rådhuset til at opdage at direktører og chefer forsvinder”. Han må da have opdaget at det var nye hoveder som fremlagde sager for hans udvalg? Hold nu op, det er næsten ikke til bære en sådan mangel på på vilje til at vedkende sig ansvar.

Connie Maybrith Jørgensen

Spidskandidat for SF

Havepladsvej 142, Fredericia

3 KOMMENTARER

  1. kære Connie

    Kom nu ind i kampen, og ret kritikken mod dem, der havde/har flertallet, nemlig Socialdemokraterne, det var dem, der havde magten og deres chef/borgmester var den øverste chef for de ansatte, længere er den ikke.

    Det vil klæde dig og SF, at være reel i den her valgkamp, hvordan kan en hel gruppe/flertal af socialdemokrater gå rundt med skyklapper i 6-7 år, mens deres chef havde mistet fatningen ??? det vil klæde dig, at anfægte det forhold. EN HEL DEL AF DE SOCIALDEMOKRATER ØNSKER GENVALG ! Gik Marianne ikke også rundt med skyklapper i den tid hun var der og var en del af jublen ? du har netop udtalt dig om, at der blev tegnet et glansbillede af Fredericia !

    • Prisværdig kort kommentar, som “spidder problemstillingen” i de(n) forløbne valgperiode(r). Selv det socialdemokratiske byrådsmedlem, som holdt “hyldesttalen” til den afgående borgmester på sidste møde den 30.12.2020 og heri “ålede alle kritikerne”, søger genvalg. Det er da manglende erkendelse af de faktiske kendsgerninger, som vil noget – hvis der da i det lukkede miljø er faktiske kendsgerninger!

    • Klaus D, alle i Byrådet har et ansvar, SF er af den opfattelse at demokratiet fungere bedst, når magten deles mellem flere partier. Fakta er at t rigtig beslutninger i denne periode blev taget af et enigt og samlet byråd.. Venstre har i perioden haft pladser og formandsposter i flere udvalg + bestyrelsesposter i ADP og i Teatret. SF stiller os ikke til dommer over, hvem der bør stille op til byrådet og hvem der ikke bør gøre det. Vi påpeger bare det fælles ansvar for den del af unoderne som vi har fået kendskab til for nuværende og opfordrer til at man i et kommende byråd sikrer, at alle politikkere får muligheden for at få styr på deres formelle ansvar.

Skriv en kommentar