Der er gang i den i Erritsø Idrætscenter hver tirsdag formiddag. Op mod 150-200 personer møder op i forbindelse med aktiv tirsdag senior sport, hvor der er mange muligheder for at røre sig hver tirsdag fra klokken 09:00 til op i løbet af formiddagen.

Fredericia AVISEN har tidligere besøgt Idræt i dagtimerne i Fredericia Idrætscenter, og nu har vi begivet os ud i Erritsø Idrætscenter, hvor der er et lignende initiativ, der kører på 23. år.

Hos aktiv tirsdag senior sport er medlemmerne fra 60 år og op, hvoraf den ældste er 94 år. Fredericia AVISEN tog ud og besøgte dem på en almindelige tirsdag for at se den livsbekræftende historie.

De to ledere af aktiv tirsdag senior sport, Vivi og Inger. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Det er altid en hyggelig oplevelse at komme ud til sådanne mennesker, er virkelig har livsglæde og hygger sig, mens de er aktive. Der er plads til alle, store som små. Der er ikke nogen krav om det ene eller andet, udover man skal hygge sig.

Der er altid fællesopvarmning om tirsdagen til aktiv senior sport. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Det var tydeligt at mærke, at det er de samme, som kommer hver gang. Der var en bestemt jargon deltagerne i blandt på den gode måde. Samtidig blev jeg gjort opmærksom på, at der er faste pladser i omklædningsrummet og under opvarmningen, hvor mændene, skrevet med et glimt i øjet, nærmest ikke tør gå ned på kvindernes halvdel af gulvet. Det var sjovt at se opdelingen på den måde blandt de omkring 150 deltagere.

Selve tirsdagen hos aktiv senior sport foregår på den måde, at der er fællesopvarmning med en instruktør i en halv times tid. Efterfølgende er det muligt at blive i samme hal og lave gymnastiske øvelser med instruktøren, men der er også andre muligheder.

Efter opvarmningen er det blandt andet muligt at gå indtil en omgang cirkeltræning. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Flere vælger at gå hen til aktiviteter som minitennis, badminton, bedstevolley, bordtennis og cirkeltræning. Efter et par aktive timer sammen i hyggeligt samvær sætter deltagerne sig ud i cafeteriet, hvor det er tid til kaffe, sang og hyggesnak, hvorefter turen går hjem i privaten.

Bedstevolley er et hit hos aktiv senior sport. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Da Fredericia AVISEN var på besøg hos aktiv senior sport var det fedt at mærke den måde, som deltagerne var på. Alle gav den alt hvad de kunne i det tempo, som det var muligt og det hele var med på et smil på læben. Lige i hyggens ånd, og sådanne initiativer som aktiv tirsdag senior sport i Erritsø Idrætscenter er virkelig noget, der skal sættes pris på. Fortsæt det gode arbejde.

Se her en video fra opvarmningen til aktiv senior sport:

http://perhaps.dk/