Fredericia AVISEN var med, da seks borgere fra Hybyhus Plejecenter næsten bogstaveligt talt rullede ind på Axeltorv. Selvom vognparken blandt andet talte et elektrisk køretøj, en rullestol og rollator, så kan man godt tage på burgerbar i solskin.

Der er to medarbejdere fra Hybyhus Plejecenter med og der går ikke længe før man får sat sig ved et stort bord, så alle kan være med. Maria Kissov assisterer fra Garage Burger og der går ikke lang tid før, der er bestilt drikkevarer. Det er et selskab kun af herrer og normalt passer en cola suverænt til den amerikanske favorit, men et par af de ældre herrer viser format og overskud, de skal have Carls Classic.

Maria byder velkommen til Garage Burger. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Mens de ældre herrer venter på deres moderne og populære burgere popper det op med minder. Line Amalie Lund er socialpædagog/aktvitetsmedarbejder på Hybyhus og hun bliver bombarderet med indtryk fra borgerne, “Du skulle se, hvor meget liv, der var her en gang, der var mange slagtere her på Axeltorv”, siger Steen “Slagter” Petersen. Han er selv tidligere slagtermester og fortæller meget om byens historie til Line, mens de venter.

Steen Petersen aka Steen Slagter. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

“Vi er blevet inviteret, det er fantastisk, vi frekventerer ofte burgerbarer, borgerne de elsker og nyder det. De kan godt lide at få anderledes mad i forhold til, hvad de får til daglig. Det giver livskvalitet, at man er den del af det omkringliggende samfund. Det er godt at drage nytte af omgivelserne, det er også en form for plejecenterfølelse at kan komme ud. Vi kommer meget ud, vi skal blandt andet til Skærups Zoo, på Trapholdt og vi holder fredagsbar, har herre- og dameklub”, siger Line.

LIne har overskud til et smil, selvom hun er eneste kvinde i selskabet. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN.

Det skaber en helt speciel stemning på torvet, herrerne snakker og hygger sig og der er stemning for et snarligt besøg igen. Der bliver talt til forbipasserende og næsten alle bakkerne er tomme så det vidner om stor tilfredshed.

Vi taler med Maria Kissov fra Garage Burger som fortæller, at de har inviteret Hybyhus for at udvide kendskabet til de populære burgere, der har taget Fredericia med storm.

Maria er glad for mødet med Hybyhus. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

“Vi inviterede Hybyhus, fordi der ikke kommer så mange ældre, vi tænkte der skal være plads til alle og uanset hvad, så skal alle kunne lide vores mad. Det er hyggeligt, at de besøger os i dag, det giver en anden energi, de beder mig om at snakke højt og tydelig, de siger, tag den med ro”, griner Maria.

Det var en fornøjelse at følge dagens frokost ud af huset for beboerne på Hybyhus, og en ting er sikkert, nu er der en grund mere til at glæde sig til alderdommen.

http://bit.ly/metteblomsterberglecture
Klik her