Forside Kolding Hvorfor er V og K optaget af at hjælpe banditfirma i Kolding?

Hvorfor er V og K optaget af at hjælpe banditfirma i Kolding?

DEL
(Foto: PR )

SF´s Karina Lorentzen undrer sig over V og K´s iver efter at give transportfirmaet Contrans lov til at lave overnatning for udenlandske chauffører. Vognmand Henrik Holger Hansen har tidligere haft svært ved at følge loven.

I 2011 betalte Henrik Holger Hansen bag transportfirmaet Contrans 25 udenlandske chauffører alt, alt for lidt i løn, brød godsloven og omgik dermed dansk lovgivning. Det førte til indskærpelser fra Trafikstyrelsen om at holde loven. Og i 2017 har firmaet ulovligt opstillet beboelsesvogne til chauffører på deres grund i industrikvarteret i Kolding – faciliteter, som V og K nu vil have lovliggjort:

SF´s Karina Lorentzen undrer sig over den store borgerlige iver for at støtte Contrans bestræbelser på at lovliggøre hvilepladserne:

– Gad vide, om Koldings borgmester støtter det her? Det er da en mærkelig tankegang at ville belønne nogen, der ikke holder reglerne, men også at der skal være forskel på erhvervslivet og almindelige borgere. Derudover er der overhovedet ikke noget socialt i chauffører, der må overnatte i deres biler i ugevis, lave mad over bål og slide til få kroner i løn, siger Karina Lorentzen, folketingskandidat for SF.

SF i Folketinget stopper overnatning i lastbiler

Karina Lorentzen henviser til, at det er ulovligt at overnatte i sin lastbil på det lange 45 timers hvil, og at flere og flere lande gør det ulovligt. SF´erne har netop 29. marts fremsat forslag B103 i Folketinget, som netop skal indføre bedre kontrol med og restriktioner for overnatninger på rastepladser for at komme problemet til liv.

– Der tegner sig et flertal sammen med DF for det her forslag, og det er godt. Så skal det da lige passe, at byrådet skal medvirke til, at kampen mod social dumping kan omgås. Det er virkeligt asocialt, forklarer hun.

Forslaget B103: http://www.ft.dk/samling/20161/beslutningsforslag/B103/som_fremsat.htm#dok

http://www.3fklub.dk/turistchauffoerer/nyheder/artikel?articleid=%7Bc4bfb0e6-3892-4104-88cc-7af795b51811%7D

DEL