Til Ditte.

Jeg er en pige på 28 år, som har været single i et års tid. Før det var jeg i parforhold 3 år, før vi blev enige om at gøre det forbi. Jeg har brugt det sidste års tid på at nyde min singletilværelse med hvad der til hører – altså dates og one-night stands, når corona har tilladt det. Jeg nyder sex utrolig meget, men det er desværre aldrig lykkedes mig at få orgasme med en mand før, selvom det nogle gange har føltes, som om jeg var tæt på. Heller ikke med dem, jeg tidligere har været i parforhold med, hvilket har været et frustrationsmoment for os begge.

Generelt er jeg nok lidt sådan en pige, der ikke ved, hvad jeg kan lide seksuelt. Altså jeg ved selvfølgelig, hvad jeg synes er rart og ikke rart, men når fyre nogle gange spørger mig, hvad jeg tænder på, så har jeg svært ved at svare på det.

Hvordan lærer jeg at få orgasmer sammen med en partner, så jeg kan få den ekstra nydelse med i sexen?

Mvh. Den uerfarne.

Kære uerfarne.

Der er så mange gode ting jeg gerne vil sige om dette emne, som du spørger ind til, og jeg håber at jeg har plads nok i den brevkasse, til at komme omkring det hele.

Det første jeg bliver nysgerrig på, er om du kan opnå orgasme alene? Om du onanerer? Ud fra dit skriv, hvor du beskriver dig selv som værende en pige, der ikke helt ved, hvad hun kan lide seksuelt, fortæller min mavefornemmelse mig umiddelbart, at svaret på mit spørgsmål må være et ”nej”. Men det kan være, at jeg tager fejl.

Hvis du ikke er en af de piger, der rører og nyder sig selv, så ville det være et fantastisk sted at starte!  Det er faktisk tæt på at være et must. Vi kvinder får mange gange opfattelsen af, at vores seksualitet er et ansvar vi skal dele med vores (mandlige) partner, men sådan forholder det sig altså ikke. Din seksualitet, dit ansvar. Derfor er det også vigtigt, at hvis du skal kunne videreformidle til din date, hvad du nyder, og hvordan du gerne vil røres, så skal du selv have undersøgt dét og din krop. Hvis det er en ny proces for dig, som du ikke tidligere har brugt tid på – og som du måske finder skamfuld – så start langsomt op med f.eks. at bruge lidt længere tid i badet, hvor du mærker grundigere efter, eller du kan tage et spejl, og starte med at kigge på dit eget køn, inden du begynder at røre ved det. Find dit eget tempo.

Der findes i dag et utal af spændende sexlegetøjsprodukter, som kunne være gavnlige til formålet. Der er både klitorisvibratorer, klitorisstimulatorer og dildoer. Jeg vil ikke bruge så meget spalteplads her på at beskrive dem, men du kan altid ringe til Sinfuls kundeservice og få god rådgivning.

Jeg oplever, at mange mænd og kvinder tror, at kvinder kan opnå orgasme alene ved selve ind-og-ud bevægelsen under sex – men det passer ikke! Kun ca. 18 % af alle kvinder, kan komme alene ved penetrationen (altså den bevægelse), ergo skal der ekstra tiltag i brug, hvis kvinden skal nå klimaks. Her er det afgørende, at begge parter i sexen er klar over klitoris’ betydning, da det er den ”nemmeste” orgasme at opnå. Undersøg, hvordan berøringen på klitoris føles mest nydelsesfuld, så du under sex kan guide din partner med enten fingeren eller oralt, eller du kan også stimulere dig selv under sex, hvis din partner ikke formår at ramme helt rigtigt. Alternativt kan du tage sexlegetøjet med i akten, hvis I begge er trygge ved det scenarie.

Hold dig i øvrigt for øje, at det tager kvinder mellem 3-15 gange så lang tid at opnå orgasme, som det gør for mændene. Det skyldes, at vi i vores frontallap i hjernen skal have lukket for forbindelsen til vores frygtcenter, så vi kan overgive os 100% til nydelsen, ellers kommer orgasmen aldrig. Dette gør sig ikke gældende hos mændene, og derfor oplever mange kvinder også at have brug for forspil, for at kunne komme. Opvarmningen tilbyder den tid, der er vigtig, for at kunne give sig hen til begæret, og for at føle sig tryg med den partner, vi ligger sammen med.

Jeg håber at din ”mission” lykkes for dig i nærmeste fremtid, og jeg ønsker dig god fornøjelse med at blive klogere på egen krop og seksualitet.

Kærligst Ditte

Hvis du ønsker at læse mere om min praksis som parterapeut og sexolog, kan du med fordel besøge min hjemmeside www.dittewinkel.dk . Sidder du selv med en problemstilling, som du kunne ønske rådgivning på, så kan du sende min en mail på kontakt@dittewinkel.dk , og så anonymiserer jeg naturligvis alle kendetegn, der måtte være. Du kan også følge min instagramprofil https://www.instagram.com/dittewinkel/ hvor jeg lægger forskellige feeds op om min praksis, kærlighed og sex.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer