Kulturbørnehaven Gades Gård i Kongensgade havde i dag besøg af kokken Klaus Zoffmann-Jensen fra Restaurant Hannerup Skov. Der var fisk og hummer på programmet til glæde for de mindste i børnehaven.

Indgangen til den smukke gård i Kongensgade er brostensbelagt og fuld af lyd fra legende børn. Der dufter af friskbagte boller, da vi bliver inviteret indenfor i børnehaven og modtaget af børnehaveleder Dorthe Andresen. Men i dag er der ikke boller på programmet. Der er fisk. Dorthe Andresen fortæller til Fredericia Avisen:

”Vi arbejder med ”Projekt Fisk”. Børnene skulle lære mere om fisk, gå på opdagelse på stranden, og som bonus fik de mindste i dag mulighed for at høre et lille foredrag med Klaus Zoffmann-Jensen om fisk og hummere. Han bød selv ind med gode ideer og vi er virkelig glade for dette arrangement, som han har sørget for.”

Gourmet Grossisten kom med masser af fisk og hummere, hvilket skabte begejstring hos børnene. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen

Fisk – kommer da fra køledisken?

Klaus Zoffmann-Jensen har en passion for friske råvarer, derfor spurgte han sin fiskeleverandør Gourmet Grossisten om, de ikke også havde interesse i at forkæle børnene med sådan en oplevelse, og det havde de, så da klokken blev 11 kunne børnene også smage på fiskene.

Kokken Klaus Zoffmann-Jensen fra Restaurant Hannerup Skov fortalte kulturbørnehavens mindste om fisk og hummere.

”Vi nyder naturligvis sådan en dag. Det er godt vejr, børnene er nysgerrige og spørgelystne. Vi har lært dem om fisk og ikke mindst fortalt dem fiskenes mange dimensioner; lever, hjerter, skind og meget andet. Børnene har samtidig fået mulighed for at bruge en masse sanser, både ved at høre, røre, smage og dufte. Det er en fornøjelse at give dem sådan en oplevelse,” fortæller kokken og fortsætter:

”Det er vigtigt at give børn en viden om, hvor vores mad kommer fra. Den kommer ikke fra køledisken, det starter et helt andet sted. Derudover fik de i dag en god oplevelse ved at se og smage frisk tilberedt fisk.”

Børnene smagte på forel, torsk, makrel, rødspætte, pighvar, søtunge, lange, jomfruhummere og dansk sort hummer. Så begejstringen for havets dyr var stor:

”De var helt vilde, de havde fingrene i alt, og vi smagte på rå torsk og jomfruhummere, og der blev stillet spørgsmål om alt fra, hvorfor har en fisk så store øjne, til gør det ondt at blive hapset af en hummer,” fortæller Klaus, da vi fangede ham efter arrangementet.

Og hvorfor har fisk så store øjne, Klaus?

”Jo mindre lys, jo større øjne for at forstørre den smule lys, der er, så typisk jo dybere en fisk svømmer, jo større øjne, indtil det punkt, hvor der ingen lys er, hvorfor fiskene begynder at bruge andre sanser end synet”.