Ditte Winkel har fået et spørgsmål fra et ægtepar, der prøver at fremprovokere en konflikt, for at få den bedste form for sex.

Kære Ditte.

Vi er et ægtepar, i det vi selv betegner som vores bedste alder. Vores børn er ved at være så store nu, at de sjældent er hjemme, da de render til fester og fritidsaktiviteter. Vores økonomi er solid, og vi har begge en skøn karriere. Vi er også lykkelige i vores kærlighed, men vi oplever begge et mærkeligt scenarie, som vi gerne vil have dit syn på.

Vores sex har altid fungeret fint uden de store udsving, men vi gik gennem en svær periode om et års tid siden grundet et dødsfald i familien, og i den periode skændtes vi oftere, grundet manglende overskud. Det udløste nogle gange nogen voldsomme reaktioner – som kammede over i sex. (Den bedste sex vi nogensinde har haft!) Denne form for make-up sex stod på i trekvart år, og nu kan vi nogle gange være i tvivl om, hvorvidt vi kan fremprovokere en konflikt i vores ægteskab, et skænderi, for at kunstigt fremstille denne sex, da den er/var så fantastisk.

Spørgsmålet til dig er, om vi er fuldstændig mærkelige, og om hvorvidt det er ”skadeligt” for vores ægteskab, det som vi har gang i?

Mvh. Ægteparret.

Kære ægtepar.

Mange af de største Hollywood film nogensinde produceret, indeholder lige præcis det scenarie, som I beskriver, nemlig scenen, hvor et kæmpe skænderi går fra: ”fuck you” til ”fuck me!”

Jeg er overbevist om, at tusindvis af danske par, kan nikke genkendende til jeres beskrivelse om make-up sex, så lad mig lige starte med at fjerne jeres label med, at I skulle være mærkelige!

Den grundlæggende forklaring på, hvorfor make-up sex er så tilfredsstillende, er overførslen af ophidselsestilstanden fra en situation til en anden. Når vi er tændte på en stimulus – fx vrede, frygt eller jalousi – kan vores hjerne nemt lave et gearskifte fra et styresystem til et andet styresystem, og sørge for antændelse på en anden stimuli. Mange anser make-up sex, for at være det bedste sex der er, og derfor kampen værd.

Den form for sex finder altid sted efter en ubehagelig, hidsig kamp med en partner, hvilket har skabt en kløft mellem de to og truet selve eksistensen af forholdet; make-up sex genopretter derefter båndet på en meget håndgribelig måde. Derfor føles det så godt!

Når det er sagt, så plejer jeg at kategorisere sex i 3 forskellige kasser: 1. Der er gourmet-sexen, som ikke sker ret ofte, men når den er til stede, så mætter den så meget, at vi kan leve højt på den i flere måneder. Det er dén sex, vi kan sidestille med beluga kaviar og champagne, den mind-blowing sex. 2. Det er hverdags-sexen. Den der frikadelle sex, som smager godt, og hvor jeg ved, hvad jeg får. Den er hyggelig og god til en tirsdag eller torsdag, og den slags sex, som der er mest af i de fleste parforhold. Og nr. 3 er junk food-sexen. Den form for sex, som egentlig føles meningsløs, og hvor jeg er lige så hurtig sulten igen, som havde jeg lige taget min sidste bid.

Jeg forestiller mig, at det I oplever ved make-up sex, falder i første kategori med gourmetoplevelsen. Og sådan må det rigtig gerne være. Vi skal omvendt også bare være klar over, at det ikke er et billede på, hvordan sex altid skal være, men mere et billede på, hvad sex også kan være. Så det må ikke blive standarden at stræbe efter, men mere et ekstra krydderi, der nogle gange opstår.

Når I fremprovokerer et skænderi, for at frembringe den vilde sex, så er det vigtigt, at I selv er bevidste om, hvilken ”kamp” I vælger at lege med. For I kan vælge en kamp, der kan være som en lille mængde gift, der immuniserer systemet, eller I kan vælge en kamp, der fungerer som et indspark, der forbedrer systemets ydeevne. Så vælg med omtanke, for er kampene betydningsfulde og et udtryk for forholdets problematiske karakter, kan make-up sex beskadige jeres forhold, og jer som mennesker, endnu mere.

Kærligst Ditte

Hvis du ønsker at læse mere om min praksis som parterapeut og sexolog, kan du med fordel besøge min hjemmeside www.dittewinkel.dk . Sidder du selv med en problemstilling, som du kunne ønske rådgivning på, så kan du sende min en mail på kontakt@dittewinkel.dk , og så anonymiserer jeg naturligvis alle kendetegn, der måtte være. Du kan også følge min instagramprofil https://www.instagram.com/dittewinkel/ hvor jeg lægger forskellige feeds op om min praksis, kærlighed og sex.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer