I en tid, hvor alt skal foregå på den halve tid, er det en kunst at kunne prioritere, gøre sig umage og føle sig tilstrækkelig på én og samme tid. Hvordan prioriterer vi vores liv i en epoke, hvor vores tid også er blevet en knap resurse? Kan det overhovedet lade sig gøre og skal vi?

Er det en kunst man kan lære – og i så fald, hvordan gør man? Simon Axø, forstander på Testrup Højskole, vil komme med sit bud på, hvordan man lærer det:

“I dit korte liv er det meste spildt”. Sådan lyder det provokerende fra Poul Henningsen i en kendt revyvise fra 1941. Sætningen anfægter os, fordi vi i stigende grad optimerer, vurderer og planlægger vores liv og tænker, at vi på den måde netop kan undgå at livet ødsles væk. Men hvad nu hvis vores stigende trang til livsplanlægning i sig selv er spild af tid? Hvad nu, hvis livet slet ikke kan dirigeres og den egentlige livsplanlægning derfor handler om at være opmærksom på dette vilkår?

I sit foredrag kommer Simon Axø ind på, hvordan man kan insistere på at ville noget betydningsfuldt med sit liv uden at forfalde til illusionen om, at man kan lave en drejebog for tilværelsen.

Arrangementet er med i Eksistenscafe med målgruppen 45-65-årige. Erritsø Kirke indbyder til Eksistenscafe, hvor vi tager emner op, som særligt vedrører denne gruppe. Efter oplæg fra Simon Axø, spiser vi sammen og afslutter med debat om emnet.

Onsdag d 18. marts afvikles et arrangement i Erritsø Sognehus under overskriften “Hvordan prioriterer vi vores tid”

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer