Den store bagedyst ruller over skærmen og er et populært foretagende lørdag aften i de danske hjem, men hvordan påvirker TV-succesen de fredericianske issenkræmmeres salg af bageartikler? Fredericia AVISEN har besøgt Fredericia Isenkram og Kop & Kande i Midtpunktet.

Den store bagedyst er igang med sin ottende sæson, og det har været en succes. Ti af Danmarks bedste amatørbagere kæmper om at vinde programmet, hvor man sidder og bliver lækker sulten foran TV-skærmen.

Den ene lækre kage efter den anden bliver lavet, og skal bedømmes af et dommerpanel. I de første fem sæsoner var det Mette Blomsterberg og Jan Friis-Mikkelsen, der var dommere, men i de seneste sæsoner har Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo overtaget tjansen.

Siden 2016 har optagelserne til programmet fundet sted på Clausholm nær Hadsten, hvor der er blevet udformet kager, der har fået seernes mundvand til at løbe.

Programmet er noget man hører folk taler om til familiesammenkomster og lignende, og derfor kunne det tyde på, at bagning i de danske hjem er ved at blive et højaktuelt emne.

Men hvad har programmet af betydning for de fredericianske isenkræmmere, der sælger bageartikler? Fredericia AVISEN slog vejen forbi de to butikker i Midtpunktet, Fredericia Isenkram og Kop&Kande.

Indehaver af Fredericia Isenkram, Daniel Huusmann. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Daniel er ikke bageeksperten fra Fredericia Isenkram, det er derimod hans partner Line, som han driver forretningen med.

Line har stået for Fredericias Isenkrams bageafdeling, og netop bagning er noget, som Line også går op i, når der er en time eller to ledig i kalenderen.

Et af de store bagehits fra Fredericia Isenkram. (Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN)

“Hun bruger gerne tid på at følge Liv Martine på Instagram om aftenen. Det er noget, som jeg tror har en påvirkning på salg af bageting hos os, når Instagramere viser noget frem og man så gerne vil efterligne dem,” siger Daniel, der ikke tror, at Den store bagedyst påvirker hans butik så meget:

“Det påvirker i hvert fald ikke salget direkte, men det kan være, at der er noget i underbevidstheden gør, at man køber bageudstyr i højere grad,” forklarer Daniel.

Klassiske former til julesmåkager fra Fredericia Isenkram. (Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN)

På den anden side af isenkræmmer-krydset i Midtpunktet er der travlt. Der er fyldt med kunder, men efter lidt tid har Helle Høyer tid til at tale om Den store bagedyst påvirker butikkens salg.

“Vi har et indtryk af, at folk er blevet mere avanceret, når de vil bage og vil lave finere kager end tidligere. Det tror jeg helt sikkert er på baggrund af TV-programmerne, hvor de er blevet inspireret til det,” siger Helle og peger på hits for tiden:

“Det er blandt andet sprøjteposer og så er det som om, at Mette Blomsterberg-ting virkelig er blevet hot. Selvom hun har været fremme i mange år, så er hendes ting stadig populære og det kan vi i dén grad mærke. Ellers er det populært med en kødhakker til at lave vaniljekranse.”

Welcome to Envato Market as an author

You are ready to sell your digital items to millions of buyers whether they are website themes and templates, audio and video files, or even stock photography.

First things first, if you haven’t already please fill in your profile so you can start building relationships and developing your very own brand and reputation in Envato Market.

Depending on where you are in the world, you will be required to adhere to different tax requirements. Because of this, it’s important that you complete your tax information form to avoid any unnecessary taxes. We also recommend checking out this article if you are a US person, or this article if you are a non-US person, to learn more about tax, its place within Envato and how it might apply to you.

Once you’ve done that, start uploading your digital items to each Envato Market site and work with our Review Team to make sure your content is in great shape to start selling.

What also makes Envato Market a unique experience is our thriving and passionate community so be sure to check out our forums to experience it yourself.

Thank you again for becoming an author and we hope you have lots of success with us!

Annonce: Køb billetter her

En anden tendens er, at julebagning igen er blevet in.

“Jeg tror, at folk igen er blevet inspireret af det de ser på TV og andre steder. Mange synes også, at det er hyggeligt,” slutter Helle inden hun igen tager sig af de mange kunder i butikken.

Dermed kan vi konkludere, på baggrund af Fredericia Isenkram og Kop&Kandes oplevelser, at programmet som Den store bagedyst inddirekte påvirker salget af bageartikler hos en isenkræmmer.

https://www.facebook.com/menyfredericia/

Skriv et svar