Efter en veloverstået ferie gik turen med fly hjem igen. Der var bare lige noget der skulle overstås: Ventetid. Det fik mig til at tænke lidt over, hvad man egentlig kan bruge en sådan ventetid på.

Klokken er mange. 23:00 for at være mere nøjagtig. Jeg går ud af toget og ind i lufthavnen. Skiltene står på fransk, men under står der noget på engelsk. Terminal 2 er destinationen. Ti minutter på gåben står der på et skilt ved indgangen.

På de ti minutter er det ikke mange mennesker jeg møder. Faktisk møder jeg kun to: En rengøringsdame, der kører rundt på sin gulvvasker, og så en anden rejsende, der også skal fordrive natten i lufthavnen.

Tidsfordriv skal der til

Jeg finder et sted at slå mig ned. I nogen plasticstole af en art. De er egentlig rimelig behagelige. Jeg finder computeren frem og sætter mig til rette. Den sidste rejsedagbog skal skrives. Det tog ikke lang tid – det kommer rimelig naturligt at skrive om sine spændende oplevelser.

Der er massere af tid endnu. Security åbner først klokken fire, og flyet flyver først lidt over seks. Klokken er omkring midnat nu. Der lander stadigvæk et par fly i lufthavnen. Mest fra det britiske selskab EasyJet.

Tiden skal fordrives, og flyene kommer med så stort et interval, at det ikke er synderligt underholdende at kigge på. Jeg finder en serie frem på Netflix – det går man aldrig galt i byen med.

Utålmodigheden indtræffer

Timerne bliver senere – og jeg bliver en kende utålmodig. Jeg har taget en cola og noget slik med. Det bliver hurtigt spist for at fordrive ventetiden. Stolen begynder at være ubehagelig, så jeg beslutter mig for at finde et nyt sted.

Jeg går længere ud i terminalen. Alt har lukket. Klokken er kun to. Jeg støder på en lukket Starbucks. De har bløde bænke hvor folk ligger og sover. Det er her alle menneskerne har gemt sig. Jeg finder hurtigt to bløde stole, og får dem sat sammen til en lille sofa. Meget behageligt.

Jeg finder computeren frem igen. Flyene er stoppet med at lande, så det kan tiden ikke fordrives med. Det er længe siden jeg har set Kingsmen, så den fik et gensyn.

Turen mod security

Jeg havde læst på forhånd, at der er øget kontrol i lufthavnen, så de råder en til at komme tidligere til security. Jeg ser halvdelen af filmen, inden tidspunktet nærmer sig. Jeg pakker sammen og går helt ud til security. Der er tomt – gabende tomt. Alle døre er lukkede, og der er ikke en eneste kontrollør at se.

Jeg finder en stol, sætter mig ned. Pludselig kan jeg se en kaffeautomat – og klokken halv fire om morgenen, så er kaffe guld værd. Jeg henter en kop kaffe – og nøj den er god. Den hjalp også lidt på trætheden. Jeg sætter mig til at se film igen. Pludselig kommer der lys i security, og personalet kommer til syne bag glasdøren.

Jeg går over til security, får checket mine ting, og kommer hurtigt ind til min gate. Lufthavnen er stadig meget lukket her klokken fire om morgenen. Der begynder at blive fyldt på sæderne i gaten. Der går flere fly her tidligt på morgenen. Jeg ser min film færdig.

Tiden er kommet – vi skal boarde. Jeg finder passet frem og holder boardingkortet klar på mobilen. Passet vil hun ikke se – men boardingkortet scanner hun uden problemer. Jeg kan nu komme ind i flyet, og se frem til at komme hjem.

Mellemlanding i Amsterdam

Vi lander i Amsterdam omkring klokken halv otte. Vi kommer ud af flyet – og jeg skal finde min nye gate. Det er selvfølgelig gaten længst væk fra hvor vi er. Jeg har dog ikke travlt, næste fly er først halv ti.

Jeg stopper op ved Starbucks, køber en lækker Caramel Macchiato, som jeg tager med til bordet ved gaten. Her er rimelig roligt, så det er let at arbejde. Det er også stik til opladning – noget computeren har brug for efter en nat fyldt med streaming.

Der er mange fly her. Det er en stor lufthavn, hvor alle tænkelige flyselskaber har fly holdende. Dog er her en overvægt af fly fra KLM. Det er også dem der har fragtet mig både til Lyon og her til Amsterdam. De gør det godt.

Her er alle typer af fly. Kæmpe store fly der skal til USA og bitte små privatfly. Her er plads til alle. Der lander og letter hele tiden fly, så det tager koncentrationen lidt væk fra arbejdet.

Kaffen er tom, og boarding begynder. Efter en lang nat kan jeg nu komme hjem.